Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Substrati za vzgojo sadik

Odgovori
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

jaz sem našla rešitev na ta način da sedaj substrat kupim_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Meni je najboljša zemlja N8. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Že drugo leto za čisto vse setve uporabljam iin prisegam na vermikompost od Biobrazde.
Dobrosrčna reklama za družinsko eko firmo, nisem nič plačan. Smile
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

@ Zuf: se podpišem pod tvojo izjavo.
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Pozdravljeni!

Katero zemljo moram kupiti za presajanje podtaknjencev.
Ali je tale primirna http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/rastline-semena-zemlja-in-gnojila/zemlja/substrat-zemlja-za-paradiznik-in-zelenjavo-bio-40-l????
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

zuf je napisal/a:
Že drugo leto za čisto vse setve uporabljam iin prisegam na vermikompost od Biobrazde.

jaz ga že sam iščem v Slov Bist pa ga še poznajo ne..
drugače pa N8
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Paprika, kaj pa na relaciji do Lj in še dlje proti Primorski, se kaj voziš? Trgovino imajo na Brezovici pri Ljubljani.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

paprika je napisal/a:
zuf je napisal/a:

jaz ga že sam iščem v Slov Bist pa ga še poznajo ne..
drugače pa N8

V onih koncih ga dobiš v Vitanju pri Viliju (051 612 456) pod imenom lumbrivit, grobega ali finega. Možakar je moj prijatelj, lumbrivit je prav tako ekološki, ni pa tako čist plevela kot od Biobrazde, kjer ni nobenga plevela not in je zato super za setev.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zuf, je potemtakem tole tudi nekako enako? Ker je odlično, pa še na dom pripeljejo. Hulum.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Ja, kot kaže je dober, malo ga pa biksajo s temi tržnimi besedami ala gnojilo. Ima hranila, ampak bistveno bolj pomembna je mikrobiološka raven, ki skrbi, da se hranila ne izpirajo, so lahko dostopna in nevsiljiva za rastline - te si vzamejo kolikor rabijo. Hranila torej niso vodotopna in se ne izpirajo v tla - mikrobiologija poskrbi za izboljšanje tal. So mu pa dali zanimivo ime.

Kar se tiče setve z vermikompostom, lumbrivitom, hulumom; če ga pol-pol zmešate z navadno šoto je odlično, ali pa z listavko še boljše.
Lahko pa tudi čistega uporabljate za setev.

Za pikiranje je pa že boljše imeti nekaj več šote/listavke zraven.
Odgovori