Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
chili

Odgovor Napisal/-a chili »

jaz imam eno rundo tudi v zemlji na radiatorju ampak ker peč ni neprestano zakurjena, temp v zemlji niha med 20 (ponoči) do celo 45 stopinj čez dan (zgodilo se je samo 1x). Sedaj nekako pazim, da ne gre čez 35 in ijh takrat prestavim, ampak to je kar zoprno, ko sem v službi Rolling Eyes
chili

hvala to sem že (bila) našla Smile sedaj moram najti še primerno metodo za gretje Embarassed
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

chili ne jih dati direktno na peč, daj kaj vmes. Temperatura res niha in s kakšnimi bolj zanesljivimi stalnimi grelci je sigurno več uspeha. Meni jih kali nekje 70-80% na radiatorju.
chili

no, sej za tak procent kaljivosti takoj podpišem Smile

hvala za nasvet. res bom dala nekaj vmes Razz
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz dam v takem primeru v gajbico na dno in okoli več plasti papirja . Ta preprečuje, da bi se najprej na hitro preveč segrelo in potem na hitro ohladilo.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Kalim pol metra nad radiatorjem, pod strešnim oknom. Kaljoivost kakih 75%. Pa ne bockam se s stiropor posodicaim, ampak direkt v prozorne 2,5dl lončke - pokrijem s folijo za živila, rahlo zalijem in to je to. Odvisno od sorte, počakam da skalijo, sicer jih vržem stran, ker pozno kaljena semena kasneje pridelajo revščino in niso za nikamor.

Seveda pa upoštevaj sorto, ki jo kališ.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

En enostaven način kaljenja:

Predvidevam, da imate vsi, ki tukaj pišete tudi doma računalnike povezane na internet. Internet seveda potrebuje modem in modem
se kot vsi električni aparati med svojim delovanjem greje...

Vzemite torej kakšno tankostensko plastično posodo s pokrovom, vanjo naložite lončke s posejanimi semeni, pokrijte ter vse skupaj
postavite na svoj modem, ki bo "poskrbel" za ustrezno gretje. Nobenega strahu pred nihanjem temperature ali pregrevanjem, saj imajo
modemi konstantno temperaturo, ob enem pa so vklopljeni še 24/7 in jih ne izklapljamo kot recimo peči. Wink

LP
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ni čisto tako, eni imamo mobilni net, ključek ima površino ene 4 kvadratne cm, malček premalo, pa še greje se ne. Wink
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

metuljc je napisal/a:
Ni čisto tako, eni imamo mobilni net, ključek ima površino ene 4 kvadratne cm, malček premalo, pa še greje se ne. Wink

Gospa izbira sadik naj bi bila več kot odlična. Wink_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Eh, na moj modem bi šlo malo posodic Embarassed ._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori