Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Šopki vrtnic

Moderator: Melona

Odgovori
Ruby

Odgovor Napisal/-a Ruby »

O, hvala! Kako ste prijazni. Še posebno, ker je to moja prva ikebana v življenju. Že leta imam vazo, v kateri je nemogoče narediti šopek, če ne dobiš najmanj 40 cvetlic hkrati. Ampak jaz jih nikoli ne dobim toliko! Smile
Pa sem se odločila, da jo poskusim uporabit takole. Sicer sem si prej prebrala nekaj osnov o izdelavi japonskih ikeban, pa mi ni čisto uspelo. Da bi bilo vse po pravilih, bi morale biti najvišje vrtnice visoke skoraj en meter... No, pa saj ni potrebno, da je vedno vse po pravilih.
Je pa zanimivo, ker so vrtnice skoraj črne - take, kot na prvi fotografiji. Bliskavica na drugi, jim je popolnoma spremenila barvo. Je pa kar nekaj zabave z izdelavo ikebane. Ko se bo na tej pojavilo preveč prahu, sprejemam predloge, kako še uporabiti vazo. Lep dan vsem skupaj.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Jaz imam podobno vazo najraje pozimi za kakšne tulipane na dolgih pecljih. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

priprava ikebane se na daljnjem vzhodu študira in vsaka oblika ima različen pomen enako kot trenutek ko nastaja. da ne pozabim ti sedaj sporočam nekaj mojih idej.

1. v vazo daš vode več kot pol in na rahlo položiš odprto vrtnico, marjete pravzaprav katerokoli rožico. zakaj sem rekla na rahlo. zato, ker se zgornja površina ne sme zmočit. potem se potopijo. preden jih polagaš v vodo odrežeš pecelj do nekaj cm pred cvetom ali skoraj do cveta. tako daš 1, 2, ali 3 cveta.

2. dodatek je, če najdeš nekje ob reki lepe barvaste kamne ali kamen (v vodi so barve kamnov močnejše). zgoraj na površju so lahko tudi cvetovi ali ne.

3. na morju boš našla kamne z luknjicami (od školjk). idealni so za vtikanje pecljev. (če so v kamnu večje luknje ga imaš na mizi za držalo svinčmikov-to je onako usput).

3. lahko je tudi samo ena roža katero poležeš po dolgem čez vazo, da cvet gleda čez rob. zasuješ pecelj s kamni ali ga ob tem tudi podpreš in se bo vzdignil nad rob. itd., itd. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Ruby

Super ideje, Voda! Hvala. Samo, jaz bi pa sedaj to kar takoj poskusila. Kaj naj pa zdaj? Vržem preč mojo stvaritev? Confused No, malo bom še počakala. Itak moram prej še na morje po kamenje. Mi je pa tista zadnja, z enim cvetom všeč. Pa plavajoči cvetovi. Lokvanje bi morala imet...
Ruby

Oh, na tale primer uporabe vaze posebne oblike sem pa čisto pozabila...

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

zdi se mi, da je ta primer bolj za v lonec kot za v vazo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Ruby

Je sploh mogoče, da komu ni všeč ta "špargeljska kompozicija"? Laughing
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Od jeseni do pomladi...

Nekaj starega in nekaj čisto novega, da se malo prebudimo vsi skupaj.
Jesenska
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.

Od nekje vmes
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.

Trenutno aktualne- velikonočni aranžmaji, s sicer kupljenimi vrtnicami ... narcise so domače, borovničeve vejice iz bližnjega gozda.

in še celota...

Odgovori