Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Air pruning - oblikovanje korenin z zrakom

Odgovori
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

Je že kdo poskusil uporabiti za tele lončke perforirano čepasto foliojo Maxistud F?
Ne bo prava, je samo prerezana.
Za air pruning bi morda bila boljša folija maxidrain 25, ki pa ima zares luknjice na vrhu čepkov.
Nazadnje urejal/a slavc 10 Feb 2015 14:01; skupaj popravljeno 1 krat
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Vrhunsko zuf! V nekaj dneh dva revolucionarna izuma!
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

he,he, Zuf tako gojijo travco.

Glede lukenj sem si bolj predstavljal, da bi kar z olfo nožem porezal zgornji del vrhov čepov za večji dostop zraka.

Če bi imel eno stranico poševno, bi lahko potreboval samo en vijak za pritrditev (v zgornjem ali pa v spodnjem delu).
______
l........... \
l_______\
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Sj pravim, konopljarji so pri marsičem v zvezi z vrtom najbolj napredni. Smile

To glede poševnosti sem razmišljal in bom probal.

Kar se tiče luknjic - z olfa nožem ne bi blo dobro po mojem mnenju, bi bile prevelike, ker je prevelika površina reza, pa veliko bolj komplicirano je.
Žebelj preluknja navzven in luknjico "podaljša", kar se mi zdi idealno
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

profi, zuf, zelo profi palec gor Jupi

kje si pa nabavil to folijo za čepfol Smile lonec?
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

zgleda moraš iti kr na gradbene oddelke raznih Merkurjev/Bauhausov ali pa neko specializirano trgovino.
Jaz sem bil po celem BTC-ju, edino v Bauhausu so mel prbližno podobno stvar, na zalost nisem nikjer našel že naluknjanih folij. Če ima kdo poceni vir v LJ (za že perferirane) prosim delite z ostalimi.

LP
Dejan

P.S. kaksne ideje kaj bi lahko se delovalo kot dno, posebi če bi delal posode z večjim premerom?
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

dejan84 je napisal/a:

P.S. kaksne ideje kaj bi lahko se delovalo kot dno, posebi če bi delal posode z večjim premerom?

Večji premer bo verjetno treba na sredini podložiti Question ker bo teža zemlje dol pritisnila Question

Planiram jutri na obhod po teh trgovinah - če me bodo čukasto gledali kaj sploh hočem ... Rolling Eyes Laughing
bom še pogledala če imajo kaj primernega za dno.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jaz sem uporabil pokrov od vedra 10L.
Poslikam kasneje, zdaj ne morem.
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

dejan84 je napisal/a:
. na zalost nisem nikjer našel že naluknjanih folij...

Je tudi ne boš, ker namen je zaščititi objekt pred vlago. Naluknjane so kvečemu drenažne cevi.

figula je napisal/a:

Planiram jutri na obhod po teh trgovinah - če me bodo čukasto gledali kaj sploh hočem ...

Da se ne boš preveč nahodila. MIX (je v Stegnah-Lj) jo sigurno ima širine 2m.

npr: 2m x1m = 2,70eur

http://www.mix-trgovina.si/--p-719.html?osCsid=ge2pbkthccbhnf7ilc55gftk81
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

rukola je napisal/a:
dejan84 je napisal/a:
. na zalost nisem nikjer našel že naluknjanih folij...

Je tudi ne boš, ker namen je zaščititi objekt pred vlago. Naluknjane so kvečemu drenažne cevi.

Preluknjane folije obstajajo, kot sem omenil na prejšnji strani. Zadeve uporabljajo pri zelenih strehah.
slavc je napisal/a:
Je že kdo poskusil uporabiti za tele lončke perforirano čepasto foliojo Maxistud F?
...
Za air pruning bi morda bila boljša folija maxidrain 25, ki pa ima zares luknjice na vrhu čepkov.
Odgovori