Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Helleborus - teloh

zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Telohi se počasi prebujajo!

_________________Robert
melisa

Odgovor Napisal/-a melisa »

Čestitam, čudoviti...Tudi sama imam nekaj telohov. Nekateri imajo preveč listja, tako , da cvetovi niso vidno. Kaj naj naredim?? Temno rdeči teloh, ki sem ga dobila , posadila pred 2 letoma ima somo listje cvetov pa ne?? lp,
Ma
zoyba

Brez skrbi, cvetovi so skriti pod zemljo. Pri meni jih je cvetelo samo par (no sedaj so vsi pod snegom Smile ) ostalo pa bo sigurno na pomlad. Ima pa večina veliko listno maso, kar pomeni, da imajo dobre pogoje za rast, posledično bo tudi cvetenja obilo. Spomladi objavim še kakšno sliko.

Lp_________________Robert
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Melisa, ce ti kaj pomaga, jaz stare liste, ko se zacnejo dvigovati stebla s cvetovi, odstranim in je tako potem mlado cvetje lepo vidno. Prej pa ne, da cvetov veter ne osmodi._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Ruby

Odgovor Napisal/-a Ruby »

Pozdravljeni,

Imam košček travnika, ki ga je zelo zoprno kositi in imam tam namen zasaditi nekaj trajnic, med drugim tudi teloh. Ne bi sejala, posadila bi ga. Sem opazila, da ga je sedaj mogoče kupiti, ampak tam, kjer bi ga posadila je še sneg. Kdaj naj bi se teloh sadilo? Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če je v lončkih, kadarkoli, da le zemlja ni zmrznjena. Iz lastnih izkušenj potrjujem, da prenese pomladno presajevanje tudi, če je izkopan. Črni teloh posadi v pretežno senco (kot v gozdu), kako je z drugimi, barvastimi, bodo povedali tisti, ki jih imajo.
zoyba

Ruby, če bi rada prišla do zanimivih telohov počakaj na razprodaje v trgovskih centrih. lani sem kupil za par eurov kar lepo število zanimivih kultivarjev.. Tudi cene pri naših gojiteljih niso ravno astronomske seveda, če nisi preveč izbirčna Smile Lahko pa tudi kaj "na fehtaš" , saj se telohi radi sami zasejejo.

Lp_________________Robert
Ruby

Odgovor Napisal/-a Ruby »

Hvala za namige. Bom počakala zoyba. Sem se itak mislila lotit zasaditve v začetku marca. Upam, da se bo takrat našel kakšen teloh podoben tistemu tvojemu škrlatnemu iz prejšnjega posta. Kako je lep! Sedaj pa poiščem bolj primerno temo, da se pozanimam še za druge rožice, ki bi jih rada imela. Muha, saj ti bereš vse nove objave, ane? Laughing Sem gledala tvojo predstavitev in predvidevam, da imaš iz izkušenj odgovor prav na vsako vprašanje... Lep dan.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ruby je napisal/a:
Muha, saj ti bereš vse nove objave, ane? Laughing .

V glavnem ja , razen tistih, kjer se gredo že visoko tehnologijo Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

A ima kdo seme telohov, prosto rastočih v naravi? Me sprašuje barvilska kolegica s Finske, ki ima rada v svojem vrtu (tudi z gozdom) divje rastoče telohe iz semen._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori