Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ribez (rdeči in črni) - Ribes rubrum, Ribes nigrum

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Citiram:
A je fajn?

Meni je, ...... še sploh, ker jo ne ropajo ptiči. Terna!
Drugače pa bolj blagega okusa. Vsekakor uredu.

Citiram:
Jaz ne poznam teh novih sort ...

Tudi jaz ne, je pa moj kupljen pred tremi, štirimi leti, ..... in je neka sorta, le vem ne katera.

Citiram:
Se da zmenit za kak potaknjenec

Da.

Citiram:
Odkupim.

Sori, ne bo šlo, (sicer je moj šele manjši grmič, a kakšen poganjek brez težav in zgolj zastojn "pajsnem") ........ razen če ima izbet kaj pripravljenega (ukoreninjenega) in vlončenega za prodati ..... ter tako vrednega časovne razlike do obiranja prvih plodov.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

<3
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

izbet je napisal/a:
Pri meni se super obnese sorta ROVADA. Dela najlepše grozde.

Res je. Od črnega pa ima Noiroma zelo dober okus (tu je sicer manevrski prostor za osebna nagnjenja) in velikost jagod.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Spomladi bi nasadil nekaj črnega ribeza, pa malce gledam sorte. Pri nas se dobijo Silvergeter, Titania in Rosental. Mene pa zanima katera od teh ima najbolj izrazito aromo, da bi bila tudi za sušenje in čaj.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Meni je najbolj všeč Titania.LP Vid-
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

O.K., pa še večina drevesnic ima to sorto.
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

Titania nima tako močnega "zatohlega" okusa. Jagode so malce debelejše kot prenekatere vrste. Ne dela pa dolgih grozdov. Prej posamezne jagode.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Pa bolj pozno rodi in cveti, kar lahko tudi prav pride.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Zadnji teden februarja bom rezal noiromo in nimue, če komu prav pride (zaenkrat imam 2 povpraševanji).
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Vesela bi bila po nekaj potaknjencev vsake sorte, bo treba počasi menjati stare grme.
Odgovori