Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čebula - Allium cepa L.

Odgovori
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

zuf a maš tole 104 luknje?_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Zuf, gdaj pa gredo na vrt?
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jp, 104 luknje.

pep, tam nekje marca, aprila.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Sem se tudi jaz letos spodstopila čebulo posejat v te stiropor luknje Confused

včeraj sem na tleh čepela in semenčka odmerjala Laughing
malo šalotke in malo drugačne šalotke in malo dalmatinske sladke rdeče

Najprej sem bila dosledna in po 2 semenki dajala v vsako luknjico - ma se mi je na sredini malo zazdelo in sem povečala število Rolling Eyes

Po pričakovanjih naj bi iz teh sadikic letos že zrasla velika čebula.

zuf, ti si bil priden in si dajal po 2 semenki? Lepo ven lezejo Smile
(aha, vidim sedaj, da imam malo večji plato, ima 7x12 lukenj)
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Malo več, po priporočilih Charles-a sem dajal 6-8 semen.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Figula kje dobis seme salotke. Postopek kako priti do semena cebule mi je jasen in ga obicajno tudi pridelam sama. Salotke pa se nisem videla cveteti._________________CARPE DIEM
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

mogoče en majhen namig. namreč semena čebule lahko poseješ kar na gosto v širšo posodo, da ne šteješ kot Zuf. zraste gosto in je podobna malo debelejši okrogli travi, približno kot pšenica za Božič a malo redkeje. pri do 3 peresih je že godna za presajanje. takrat je visoka cca 15-20cm. sproti jo v šopu puliš iz posode, odrežeš tenke vrhove cca 1/4 zgornjega dela in posadiš na razdalji za čebulo cca 25cm. za pol centimetra jo daš globlje v zemljo, ker bo šele takrat začela delati glave. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

tajana enako kot čebula. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

tajana, kupila sem prek spleta - bomo videli kaj bo ven prišlo Smile Embarassed
http://www.seedaholic.com/catalogsearch/result/?q=shallot&x=22&y=10

hvala voda - odličen nasvet za nas neznalce Smile
voda

Figula tako delajo na kmetih in jaz. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori