Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Obrezovanje vrtnic - splošno
Moderator: Melona
Ja vidim,da smo se v trenutku poistovetile s Poezijo.Vse enako v trnih,popraskane,strgane...ampak kaj je to z lepoto,ki nam jo vračajo .Tudi jaz sem pri koncu z obrezovanjem kljub bolezni.Moram pa jutri še malo lukenj skopat za prihajajoče.
Mi te ostanke skurimo z ostalim,ki se poreže._________________LP
E.
Mi te ostanke skurimo z ostalim,ki se poreže._________________LP
E.
figula je napisal/a: | ||
A lahko nekaj vprašam mimo vrtnic ? Kakšen stroj imata za mletje vej? Se tudi midva odločava, da bi nekaj nabavila. |
Figula: glej tule
Novalis, tvoja je še mlada. Lahko se jo vzgoji v samostoječi rambler brez opore. Dokler pa je še mlada bi bilo mogoče dati odzadaj še dve taki opori, levo in desno od nje, saj se bo ta rambler še zelo razrastel. Predvsem v širino. Kasneje, ko bodo veje bolj močne pa se boš lahko odločila ali ga boš imela kot grm ali bo ostal ob opori. Pri Doli je tako visok in širok - samostoječ, da se ga prav ustrašiš. Saj dokler ga nisem videla pri njej sem mislila, da bo ostal pri meni tak kot je. Moj je star skoraj štiri leta. Glede na to, da je ob drevesu in ima nekaj sence, bi na bolj odprtem, sočnem mestu gotovo napredoval veliko hitreje. Jaz ga skoraj ne obrezujem, le kako malo predolgo vejico prikrajšam, drugače pa glavne veje privezujem k drevesu in dolge kot v slapu padajo navzdol._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Lepo je prebrati pohvalo. še bolj pa sem vesela, da se je forum zbudil. Tudi sama sem danes kako urco preživela v obrezovanju. Imam kar problem, ker sem tako malo doma, ko pa sem imela čas, je veliko pihala burja. Drugače je pa danes mene ujel moj Jude the obscure. Sploh ni zelo velik, ima pa trnovje