Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ptičje gnezdilnice
Peter ali kdorkoli,ki pozna ptice.Meni gnezdilnice za sinice vedno zasedejo
poljski vrabci.Tudi ubili so že sinico na gnezdu samo,da bi prišli do gnezda.
Problem je v tem,da sinice hranijo mladiče z gosenicami,vrabci pa s
kobilicami.Mene pa kobilice v nasadu nič ne motijo,gosenice pa.Odprtino
imajo enako 30 mm._________________Narava vse povrne!
poljski vrabci.Tudi ubili so že sinico na gnezdu samo,da bi prišli do gnezda.
Problem je v tem,da sinice hranijo mladiče z gosenicami,vrabci pa s
kobilicami.Mene pa kobilice v nasadu nič ne motijo,gosenice pa.Odprtino
imajo enako 30 mm._________________Narava vse povrne!
@ ferdo36,
mogoče boš na tej strani našel odgovor
http://gnezdilnice.si/index.php?path=26mm_32mm
mogoče boš na tej strani našel odgovor
http://gnezdilnice.si/index.php?path=26mm_32mm
Se nimam za strokovnjaka za ptice, a sem pred časom brala strokovne članke o vrabcih, v katerih so strokovnjaki zatrjevali, da vrabci pospravijo prav toliko gosenic in drugih živali na vrtu kot sinice. Da naj bi bila njihova vloga pri obvladovanju "škodljivcev" enaka. Si res prepričan, da lovijo samo kobilice?
lpmami: gnezdo je na najnižji veji, komaj meter od tal ali še manj. Je pa na koncu veje, kamor maček po mojih opažanjih ne more. Enkrat sem jih gledala, ko so na takem mestu hoteli doseči lojno pogačo. Štirje so poskušali in vsi so popadali dol z veje, preden so prišli do pogače. Najbolj vztrajni so poskušali po dvakrat, potem pa vsi odnehali. Prav zabavno jih je bilo gledat skozi okno .