Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Substrati za vzgojo sadik
Katera prst od Biobrazde je ta, ta prava, z deževnikom? No, ko smo že pri substratih, pred mano je komplet zamenjava substrata pri malih sadikicah. Ker še nisem imela Neuhausa, sem uporabila Valentin eko, ki je, vsaj na papirju, super sestave. A sadikice hirajo, zaostajajo v rasti, tako tiste pod lučko, kot tiste, ki niso. Najbolj so na udaru pardajzki, češnjevci. Čiliji in paprike se še nekot upirajo. Substrat se tudi izredno hitro izsušuje. Seveda te uporabljene zemlje ne bom zavrgla, ampak jo bom uporabila za mix za v lonce._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Anne Brontë
zuf je napisal/a: |
Jaz tistega deževnika uporabljam čistega za setev. Že dve leti in je super! Če ga imam premalo primešam polovico šote/listavke. Če pogledaš v temo čebula, je plato nafilan samo z vermikompostom (postaven deževnik). Na tak način sem vzgojil tudi vse plodovke, solatnice, radiče in vse ostalo. Sicer pa, tudi navadno prst od biobrazde lahko uporabiš za setev, če že imaš doma. |
zuf a nimaš ti svojih deževnikov doma,so produktivni?
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Sem tekla kupit, še dobro, da imajo ob sobotah odprto do enih
Takale je ta vreča.
Zuf, si vseskozi pisal o vermikompostu, tu gor pa to nič ne piše, pa me je malo zbegalo.
Zdaj imam od Biobrazde prst in kompost Semenčka, here I come !_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Takale je ta vreča.
Zuf, si vseskozi pisal o vermikompostu, tu gor pa to nič ne piše, pa me je malo zbegalo.
Zdaj imam od Biobrazde prst in kompost Semenčka, here I come !_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ojla
Mene pa nekaj bega. Na vreči zemlje N8 piše, da je za ciklame.... in druge enoletnice. Sestavljena iz grobe šote in nekaj dodatka gnojila. Ne vem ali lahko v to zemljo sadim pikirančke? Poznavalke povejte mi prosim, kaj mi je za storiti.
Hvala za odgovor
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Mene pa nekaj bega. Na vreči zemlje N8 piše, da je za ciklame.... in druge enoletnice. Sestavljena iz grobe šote in nekaj dodatka gnojila. Ne vem ali lahko v to zemljo sadim pikirančke? Poznavalke povejte mi prosim, kaj mi je za storiti.
Hvala za odgovor
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
lpmami je napisal/a: |
Paprika, povej mi, no, če si lahko takole pomagam: dve vedri fermentiranega bokašija dam v klet, vanje naselim deževnike, zaprem (?) in počakam dva mesca. A bo to to? |
Hm,ne vem sem šele začetnik v tem:)
Pomoje prvo narediš nastilj iz namočene kokosove šote, kartona,
komposta,malo kamene moke, naseliš deževnike pustiš teden tako
potem pa dodajaš vsak teden nekaj bokašija.Posoda mora imeti odtekanje zračenje prav tako pokrov,če boš sama delala posodo.
Melona je napisal/a: |
Smo ugotavljali lani ali predlani, ja, da je namenjena rožam. Pa jo kar veliko uporabljamo za sadike plodovk. Prav v tej temi na prvi strani je opis tudi tega substrata. |
Mislim da je N2 za zelenjavo, pa je ni za dobit
premalo smo tečni v trgovinah ,da bi se potrudili nabavit,,,
jaz sem vprašal ,,,pa je zjamral trgovec nazaj "jah mogoče pa bomo imeli spomladi",, toliko da se me je rešil