Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bolezni in škodljivci

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala. Melona, saj je pri vsakem tečaju napisan datum začetka in konca. Pri obnovitvenih tečajih je 1 dan, odnovni je pa 3 dni in na koncu izpit, vsaj tako si predstavljam. No, meni bi zelo ustrezalo, če bi šla lahko samo na izpit, če je to možno.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka je napisal/a:

No, meni bi zelo ustrezalo, če bi šla lahko samo na izpit, če je to možno.

Plamenka, mislim, da bi šlo, za vsak slučaj pa telefoniraj. Samo, če je predavatelj dober, si hitreje zapomniš in še kakšno zanimivost pove zraven, ki je v gradivu ni.
Nazadnje urejal/a muha 20 Feb 2015 14:32; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Eh, sem samo ure pogledala, ne datuma, imaš prav.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Debato okrog FFS potrdila sem citirala v že obstoječo samostojno temo, da jo bo kasneje laže najti, ker je zadeva zanimiva tudi za gojitelje drugih rastlin.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Ne moreš samo na izpit!!!Udeležba je obvezna!_________________Narava vse povrne!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

ferdo36 je napisal/a:
Ne moreš samo na izpit!!!Udeležba je obvezna!

Zakaj? Ni bolj groznega (meni), kot poslušati nekaj, kar piše v knjigi in se skoraj samo od tam bere na predavanju (jao, se spomnim enega tečaja o varnosti pri delu, sem se skoraj zjokala od hudega tam). No, upam, da se motim in so predavanja polna zanimivih informacij,....ampak, res nimam energije (in časa) 3 popoldneve po 5 ur sedeti in poslušati................
Nič, bo treba kar brez FFS preživeti. Cool
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Škoda! Meni tudi zelo narobe hodi 3 zaporedne popoldneve. Če bi bil en popoldan, bi že.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Sama sem ta tečaj opravila dve leti nazaj. In mi je bilo zelo zanimivo, ker nisem imela nič znanja glede FFS. V glavnem so bili kmetje, mislim, da sem samo jaz prišla zaradi vrtnic Embarassed Embarassed Embarassed Pri nas mso imeli tudi praktični prikaz uporabe škropilnice, tako, da zame je bilo koristno in mi je dalo več kot knjiga. Če se prav spomnim, smo mi imeli kar cel delovni teden.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Kot veste sem nova pri vrtnicah.
Ta strast se je v meni vzbudila lani, letos pa se je iz osebnih razlogov še okrepila.
Ali je vrtnice nujno špricati? Lani jih je rja kar močno prizadela, ker nismo nič špricali. Verjetno zadeva ne bo sama od sebe izginila (npr. čez zimo)?
Katero škropivo je priporočljivo za začetnike? Po možnosti čim bolj naravno.. Embarassed
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Kate, za zacetek ti priporocam, da si preberes vseh dvanajst strani te teme, to bo odpravilo marsikatero dilemo.
Ce si imela rjo, potem brez skropljenja ne bo slo. Zadeva ne bo sama od sebe izginila, se bo verjetno potencirala. Pa si prepricana, da je rja in ne crna listna pegavost?

Vrtnice prezivijo tudi brez skropljenja, predvsem anticne, vecinoma pa niso tako lepe kot skropljene, je pa okolje zato bolj zdravo. Stvar izbire. Razen pri nekaterih modernih hibridnih cajevkah, kjer je tudi stvar imeti ali ne imeti vec._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Odgovori