Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Obrezovanje vrtnic - splošno

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepo, da se je pri nekaterih že pričelo dogajati v zvezi z vrtnicami. Jaz svojih niti ne vidim v celoti, ker so še prekrite s snegom, tako da jih bom najbrž obrezovala šele čez kak mesec. Wink
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Poezija,
hvala za odgovor. Ha,ha,ha, dobro, da tole ne bere moj mož. Saj veste, opore ... in tako naprej.
Pa imam spet nekaj za premišljevanje...sneg pa tudi pri nas počasi pobira.
Uporabniški avatar
Plamenka

Celinci, kdaj boste obrezali vrtnice? Zunaj je že tako pomladno, da me kar mika. Ampak najbrž bolje, da še malo počakam.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Plamenka jaz nisem nič čakala. Saj ne pomrznejo tako hitro. če bo kakšen minus bo krajši čas in če imajo rez posušen se nimaš kaj bati. saj vidiš, da povsod že delajo nastavke in jima nič ni. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Plamenka

Potem jih bom pa tudi jaz kar obrezala.
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Ja, tudi jaz že cel teden hodim okrog njih kot mačka okrog vrele kaše.... me že srbijo prsti...samo še primeren dan najdem...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kako obrežete Kristov jubilej 2000? Kot HT?
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Jaz bom počakala na vikend. Te dni planiram, kam še kako vtakniti oziroma prestaviti oziroma katere odstraniti, pa še zdravje ni najboljše. Med tednom pa tako po temi hodim....Melona, jaz ne poznam Jubileja, ampak glede na to, da gospod goji predvsem HT, bi jo obrezala tako. Bi več Poezija vedela?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka

Samo mimogrede, kako pa se pride do Kristusovega jubileja 2000 in ostalih vrtnic, ki jih goji ta gospod? Ta in še nekaj drugih, katerih slike je lani prilepila Poezija, je res vrhunskih. Sem takrat nekaj iskala po netu, pa nisem našla, če se kje prodajajo. Embarassed Embarassed
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kristov jubijel 2000 in še nekaj Roginovih prodaja Rasadnik Virag http://www.virag-roses.hr/. Tule http://forum.gartlc.si/gartlc-about2500-0-asc-15.html lahko pogledaš mojo izkušnjo z njim, glej post 23. 10. 2013. In Virag Kristov jubulej 2000 uvršča med HT, zato se nagibam k takemu obrezovanju. Počakam še Poezijino mnenje, za vsak slučaj. Ker ne vem, prav tipična HT mi pa ta vrtnica kar nekako ne deluje, ne vem zakaj ne.
Odgovori