Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Liči paradižnik - Solanum sisymbriifolium

Odgovori
kcvetka

Odgovor Napisal/-a kcvetka »

A ima kdo kakšno seme da mi ga odstopi, ali sem prepozna da ga še sejem.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pošlji mi naslov na ZS, pa dobiš nekaj semen.
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Letos mi je liči končno vzklil, rabil pa je več kot mesec dni da je prikukal na plano. Pa ovojnico ima zelo trdo. Skoraj na vseh že precej velikih sejančkih sem jo morala ročno odstraniti in so bile preej trde za streti.
Zdej pa upajmo da dočakamo plodove.
kcvetka

Sonceluna, kako pa si odstranila ovojnico. Si jo zbrusila ali kako?
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

kcvetka, prej malo namakaj semena za kakšen dan, ali dva._________________
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Stiskala sem jo iz vseh strani dokler ni počila, da sem jo lahko dobila dol. No pri dveh sem odtrgala tud mal zelenja, ampak si bosta opomogla.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Sonceluna!
Jaz jih pošpricam z vodo in malo počakam. Če ne gre zlepa pa tudi dvakrat, ali trikrat. Običajno se to zgodi, če je presuh zrak in semenska lupina ne more sama odpasti._________________
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

orhy ima prav - običajno s svojo nestrpnostjo Wink poškodujemo stebelce ali listke, ko skušamo semensko lupino dol potegnit.
Najbrž nas vse srbijo prsti in smo že vsi tole delali heheh Rolling Eyes potem pa ... ups, je šla rastlinica Confused
kcvetka

Hvala za nasvet, bom poskusila z namakanjem, pa upam da me nepremaga nestrpnost.
sars

Odgovor Napisal/-a sars »

Pozdravljeni. Če je kakšna možnost, bi še jaz prosil za semenček ali dva._________________Lp Sars
Odgovori