Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Tuneli/mini rastlinjaki na vrtu
Najprej en lep pozdrav...
Doma sem bolj iz firbca, kot pa kaj drugega "spacal" dve topli gredi, dimenzij 200 x 80 cm
Zanima me sledeče...
Kaj in kdaj ju lahko postavim na vrt in kaj lahko vanju posejem?
V eno sem mislil posejat berivko, v drugo pa redkvice???
Sicer nisem ravno profesionalni vrtičkar, imam pa rad doma pridelano in sveže, pa me zanima, koliko prej bo karkoli zrastlo, kot pa če bi sejal na prosto?
LP Marko!
Doma sem bolj iz firbca, kot pa kaj drugega "spacal" dve topli gredi, dimenzij 200 x 80 cm
Zanima me sledeče...
Kaj in kdaj ju lahko postavim na vrt in kaj lahko vanju posejem?
V eno sem mislil posejat berivko, v drugo pa redkvice???
Sicer nisem ravno profesionalni vrtičkar, imam pa rad doma pridelano in sveže, pa me zanima, koliko prej bo karkoli zrastlo, kot pa če bi sejal na prosto?
LP Marko!
seba993 je napisal/a: |
Ve kdo za koga ki prodaja tunele ali pa jih izdeluje? |
Lidl bo imel tunele od 26. dalje 4-metrske http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?id=390 po 8,00 €
Ali toplo gredo http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?action=showDetail&id=10221 25,00 €_________________
markomark živio. zelo dobro si naredil te rastlinjačke. praviš, da nisi nek vrtičkar, a zdi se mi da od sedaj naprej boš. zagoto veš, da je rezultat gojenja mešanih kultur na skupnih greda veliko boljše kot sejanje monokulture. zato ti predlagam:
1. vrsta- aprila: čebula + redkvica.... - avgusta: motovilec
2. vrsta- aprila: korenje - avgusta: endivija
3. vrsta- aprila: zgod. gl. solata (sadike) - maja: rdeča pesa
4. vrsta- aprila: črebula + redkvice - avgusta: motovilec
5. vrsta- marca: berivka + redkvice - maja: rdeča pesa
skupaj na gredi 7 kultur: pridelki dobro uspevajo, čebula debela, zdrava. enako rdeča pesa in korenje. redkve dovlj za sproti. 4 vrste solat: zgodnja glavnata, berivka, endivija, motovilec - od pomladi do zime oz. naslednje pomladi.
ob takoimenovanih glavnih kulturah, ki potrebujejo več časa (korenje, čebula, rdeča pesa), rastejo hitreje rastoče in zoreče vrste zelenjav (redkvice, berivka, glavnata solata).
v istih vrstah s pridom menjamo primerne zelenjave, ki si sledijo že med letom ali pa v naslednjem letu.
citirano iz priročnika: Moj bio-vrt, 1985 l. lpvoda
PS: preden seješ, pusti zemlji, da se pod rastlinjakom segreje._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
1. vrsta- aprila: čebula + redkvica.... - avgusta: motovilec
2. vrsta- aprila: korenje - avgusta: endivija
3. vrsta- aprila: zgod. gl. solata (sadike) - maja: rdeča pesa
4. vrsta- aprila: črebula + redkvice - avgusta: motovilec
5. vrsta- marca: berivka + redkvice - maja: rdeča pesa
skupaj na gredi 7 kultur: pridelki dobro uspevajo, čebula debela, zdrava. enako rdeča pesa in korenje. redkve dovlj za sproti. 4 vrste solat: zgodnja glavnata, berivka, endivija, motovilec - od pomladi do zime oz. naslednje pomladi.
ob takoimenovanih glavnih kulturah, ki potrebujejo več časa (korenje, čebula, rdeča pesa), rastejo hitreje rastoče in zoreče vrste zelenjav (redkvice, berivka, glavnata solata).
v istih vrstah s pridom menjamo primerne zelenjave, ki si sledijo že med letom ali pa v naslednjem letu.
citirano iz priročnika: Moj bio-vrt, 1985 l. lpvoda
PS: preden seješ, pusti zemlji, da se pod rastlinjakom segreje._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)