Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Trocki je napisal/a:
Koliko pa imate vi namočeno zemljo v kateri kalite semena? Je bolje da je fajn namočena ali mora bit samo vlažna?

Jaz lonček s substratom namočim v vrele kamilice za 5 minut, pustim, da se odcedi in ohladi, posejem, nato pa prekrijem s prozorno folijo za gospodinjstvo, da se ne suši in v kalilnik na 28°C. Enostavno. Wink

LP
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Normalno zalijem zemljo, vanjo seme, čez prozorno folijo, da se zemlja ne izsuši in dam na bojler.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Zelenc je napisal/a:
Pajo, a ti čilije vzameš ven iz olja? Sprašujem, ker sem tudi jest namočil habanero v olje, pa plodov nisem prec pojedel in se mi je pojavila plesen.

Kako je s tem?

Frišni?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Trocki jaz naredim tako: prvič namočim zemljo s toplo vodo, da je vsa prepojena, ne "plavajoča". potm vtisnem semena in prekrijem z okoliško vlažno zemljo. še malo navlažim. v nekaj dneh seme vsrka vodo, nabrekne, ter si naredi zalogo vlage za klitje. pokrijem in dam na toplo, kjer koli (če v prostoru ni 20 stop. lahko daš na vrh omare- tem. gre gor). čez 3 dni preverim. četrti ali peti dan odkrijem za 5min, da se prezrači. če je potrebno zalijem z mlačno vodo. ne uporabljam pršilko (povsod je vse mokro) zalivam skozi dva prsta položena na grlo steklenice. ko se prikažejo kalčki dam na toplo in svetlo mesto.

dokler seme ne vzklije ne rabi svetlobo. važna je vlaga in toplota. zato sem poskusila posodo z vsejanem omotati s segreto brisačo katero sem menjala vsaj 4 x na dan. seme vzklije nekaj ur prej kot druga. preveč zamudno opravilo, ne priporočam.

še nekaj mi se zdi pomembno in je tudi bilo večkrat povedano, a to je ne preveč zalivati kalčke. lepe korenine se naredijo takrat ko iščejo vodo, ker se pri tem razraščajo. torej jo ne smejo imeti v prevelikem izobilju. namreč na fotkah opažam, ne glede kaj kdo prikaže zelo preveč namočene rastine. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazadnje urejal/a voda 25 Feb 2015 12:03; skupaj popravljeno 1 krat
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Vse tiste ki ste na FB-ju vas vabim v skupino Čili.si. https://www.facebook.com/groups/cili.si/?fref=ts_________________LP seba993
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Ja Pajo, frišne sem namočil.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zelenc je napisal/a:

Preveč vode imajo in je normalno, da so splesneli. Če namočiš res suhe, ne tvegaš nič in so lahko v olju poljubno dolgo.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Zelenc je napisal/a:

Z česnom po možnosti? NE bo šlo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

A, kle sem ga polomil. Torej najprej posušit do amena, pol pa v ole zbasat.

Hvala, bom upošteval Wink
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zadnjič nekdo ni vedel, da smo imeli srečanje in ker se v torek spet dobimo, objavljam še tukaj:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about3244-0-asc-0.html
Odgovori