Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Sem dal v koledar, obljubit pa ne morem. Vsekakor se bom pa potrudil da vas spoznam.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Zanima me, če ima kdo kaj domačega semena kakšnih dobrih čilijev in bi jih bil voljan podariti?

Že imam čili bomb in japaleno, pa bi še malce popestril asortima. Tudi kaj močnejšega lahko, recimo.

Sorte? Podarjenemu konju se ne gleda v zobe, zato sprejemam razpoložljivo in dobro voljo.
Namen? Kuharija za ajvar, različne omake ter sušenje.

Hvala. Embarassed
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Lahko dobiš semena čilija Erika in Malaguetas (španski zelo primeren za sušenje). Kakšne močnejše posebneže pa bodo imeli drugi.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Imam še nekaj semen rdečega Rocota, Penis čilija (ne vem, če je še kaljiv), Satan's kiss in Mem Jolokia. Ker so domača, ni garancije, da se ni kaj skrižalo, čeprav so bila izolirana.
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Za ajvar imam seme makedonskega feferona, kupljenega lani na tržnic v BTC. Seveda, če kuhate blago pekoči ajvar Razz_________________Lp

Nauta
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Juglans, se ti oglasim zvečer na zs. Bi se našlo še marsikaj._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
juglans

Vsem štirim iskrena hvala. Se oglasim na ZS. Very Happy
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jest imam tut še lepo zalogo semen lanske letine, veliko sort. Če boš rabil, se javi...
marmel

Odgovor Napisal/-a marmel »

Jaz imam pa od lani Habanero Orange Plum pa Ecuadorian Cayenne, če te zanima slučajno...
Seveda možno, da so skrižani, ker cvetov nisem zaščitil Confused
juglans

Joj druščina, stokrat hvala, face ste, ampak moj limit je že presežen. Very Happy

... ker boh ne dej, da bi pajotu delal konkurenco, ... me bo skurilo, ... scvrlo, ...

Skratka, dovolj bo. Hvala vsem še enkrat. objemček

Saj verjetno so na lagerjih še kakšne zanimive sorte, a sem kot čili-analfabet še premalo prefinjen za specialnosti.
Odgovori