Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprike 2015
katera sorta, dobavljiva pri nas, je dobra za pečenje? Naša semenarna ima sorte Kurtovska kapija, Magdalena,..Kaj so te primerljive s sorto Ljubov dlan? Kolega je šel poslovno v Banjo Luko, pa ni najdel semena v trgovini. Pa sem upal, da jo bo dobil.
Kaj pa na hrvaškem se dobi kakšna dobra sorta? Grem naslednji teden dol.
Kaj pa na hrvaškem se dobi kakšna dobra sorta? Grem naslednji teden dol.
Za pečenje sta odlični Ljubov dlan, Magdalena in Arcano f1. Preizkušeno. Lani odlično uspele, pečene na roštilju in vložene v kis ali dane v skrinjo so prava poslastica.
Imam še semena Ljubov dlan, kdor jo želi, naj se javi na ZS, še najraje bi videla, da se mi pošljete kuverto s svojim naslovom._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Imam še semena Ljubov dlan, kdor jo želi, naj se javi na ZS, še najraje bi videla, da se mi pošljete kuverto s svojim naslovom._________________Živeti na podeželju je najlepše!
crtj je napisal/a: |
Vzel sem Sivrijo (ker sem šel po neka gnojila in jo tam zagledal), na vrečki je zelena, nemesnata in omenja se izrazito sladek okus. Punci sta pogledali, pokimali in to je to. Happy wife, happy house... |
Anne Brontë
Jaz sem vse paprike sejala 14.2. in so vse enako odlično skalile in so danes že skoraj nujne za pikiranje, vse visoke 6 cm. Magdalena je enako visoka, nič ne zaostaja, za Alpino sem pa sejala originalno kupljeno seme.
Trenutno sem jih s tople posteljice v dnevni sobi preselila v kuhinjo pred okno na neogrevano mizo, da bodo še kak dan počakale na pikiranje.
Ostale sorte sejane paprike so pobrane iz lanskega pridelka:
Ljubov dlan, Belladonna (edina slabo kalila, ker očitno plod nisem imela dovolj zrel, sem pa kasneje sejala originalna semena), Keystone Resistant, Arcano F2, Ruska orjaška, Jajčno rumena
babura od Irene, Asti oranžna, Big Mama oranžna, Sweet Red Cowhorn.
Sorte imam v gajbcii ločene s palčko prečno, da se pri setvi in pikiranju kaj ne zmeša.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Trenutno sem jih s tople posteljice v dnevni sobi preselila v kuhinjo pred okno na neogrevano mizo, da bodo še kak dan počakale na pikiranje.
Ostale sorte sejane paprike so pobrane iz lanskega pridelka:
Ljubov dlan, Belladonna (edina slabo kalila, ker očitno plod nisem imela dovolj zrel, sem pa kasneje sejala originalna semena), Keystone Resistant, Arcano F2, Ruska orjaška, Jajčno rumena
babura od Irene, Asti oranžna, Big Mama oranžna, Sweet Red Cowhorn.
Sorte imam v gajbcii ločene s palčko prečno, da se pri setvi in pikiranju kaj ne zmeša.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!