Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

vrtnica plezalka za cvetlično korito

Moderator: Melona

crtj-admin
Site Admin

vrtnica plezalka za cvetlično korito

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
NellyPT

Odgovor Napisal/-a NellyPT »

Zanima me, ali je kakšna neobčutljiva, večkrat cvetoča vrtnica, ki bi bila primerna v cvetlično koriti, da se kot 1-2 veje "popelje" po robu terasne ograje?
Zelo rada imam vrtnice ampak, sedaj sem začela živeti v bloku in namesto vrta imam samo dolgo teraso.
Hvala za nasvet._________________Nelly
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Nelly, pozdravljena in dobrodosla med nami.
Kaksne bi bile dimenzije korita?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
NellyPT

Jaz bi imela mesta za 25 cm širine ampak takšne ne dobim. Bolj pa je problem globina, katera je (maloprej sem jih merila v Lidlu) 18 cm, z tem da spodaj ima še rezervoar za vodo. Jaz bi raj to pregrado rezervoarja vrgla ven, da dobim več globina. A za zalivanje bi dala nek sod na taraso pa od tod speljala kapalno "infuzijo". To bom mogla še premisliti (razumi: spraševati druge za nasvet Smile_________________Nelly
NellyPT

Sedaj sem ugotovila da na tem mestu sem trebala dati druge podatke! Torej, za vrtnico sem mislila dati kakšno globoko posodo katero bi postavila na samo teraso a ne na ograjo. Tako bi rastlinca imela več zemlje._________________Nelly
filifero

Odgovor Napisal/-a filifero »

Pozdravljena, veliko zemlje bo rabila in dost globoko posodo, minimum 40 centimetrov.
Garden-ja

Še vedno me zanimajo dimenzije, ne priblizne ampak natancne. Vsaka vrtnica rabi vsaj 50 cm v globino, se raje 60 cm. Ce bi imela plezalko oz. kot opisujes, ramblerco, bos bolj kot posodo potrebovala veliko in globoko korito._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
NellyPT

Kupila bom takšno posodo,kakšna je potrebna. Sedaj nimam nobene_________________Nelly
Garden-ja

Vprasanje, ce statika balkona omogoca tako tezko korito.
Osebno mislim, da bi vrtnica plezalka v koritu, ki ni vsaj 80x80x60 zivotarila. Pa sem vzela minimalne mere, bi raje zapisala se vecje._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
NellyPT

Hvala, mogla bom premisliti. Vse eno bi pa rada vedla, ali sploh obstoji primerna vrtnica. Torej, da je plezajoča, da ima mehko in tenko steblo, da se da rayvejati v 1-2 dolge veje (po robu terase), da cveti cele sezone, da ni občutljivo na bolezni in da prenaša Gorenjskega mraza zimi?_________________Nelly
Odgovori