Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

vrtnica plezalka za cvetlično korito

Moderator: Melona

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Se dobro, dane zahtevas se tega, da disi in poje. Laughing
Ne, vrtnica, ki cveti neprestano, ne obstaja, vsaka ima vmes nekaj pocitka. Vecina tistih, ki imajo tanke in gibke veje, cvetijo samo enkrat, obstajajo pa tudi take, ki ponavljajo cvetenje vendar to ne pomeni, da cvetijo neprestano.
Vsaka vrtnica bo pognala vec kot dve veji, predvsem tiste, ki imajo tanke in gibke, rabler vrtnice._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
NellyPT

Odgovor Napisal/-a NellyPT »

......pa še vojno muziko zraven Very Happy !!!
No ja, to sem vedla ampak, mogla sem poskusiti, če bi mogoče vmes nekdo le izmislil kaj po mojih "merilih". Preveč težka srca se odrekam vrtnic.
Hvala_________________Nelly
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

O ja, so si jo ze izmislili, tocno taksno! Plasticno! Cveti tudi pozimi, neprestano. Tudi poje lahko. Razz
Ruby

Odgovor Napisal/-a Ruby »

Garden-ja, ali sem jaz prav razumela (sicer v drugi temi), da so vzpenjavke ramblerice - te zrasejo zelo visoko, naredijo zelo debele in močne veje in climberji, ki pa sicer zrasejo tudi visoko, ampak imajo tanjše veje (tudi kakšno močnejšo) ampak se kar dajo vodit.
Tole spodaj je eden mojih climberjev - a to drži? Če da, bi bilo tako možno "vozit" po balkonu, pa cveti tudi čez celo leto. Slika je sicer od konca novembra 2014, pa je imela še polno popkov (katere je pa seveda zima uničila).

NellyPT

Hvala, oh hvala!
Po tem bom pa raj takšno, katero lahko tudi pojem (od marcipana, na kakšni fini torti!)_________________Nelly
NellyPT

Pozdravljena Rubi! Ali imaš kakšnih podatkov o tej (ime, kje si nabavila...)?_________________Nelly
Ruby

Seveda imam. Na smrt sem iskalo oranžno vzpenjavko po vseh mogočih drevesnicah v Ljubljani in okolici, pa je kot nalašč ni bilo. Potem sem jo našla v Bauhausu... Če odtipkaš v Google: Metanoia rose, si lahko ogledaš slike. Naredi oranžen popek in cvet, potem pa cvet spreminja barvo do roza.
NellyPT

Hvala!!!!!!!!!!!_________________Nelly
Ruby

Počakaj na Garden-jin komentar. Morda iz kakšnega razloga ni primerna. (Kar se mene tiče, Garden-ja ve o vrtnicah več, kot vsi forumovci skupaj...).
NellyPT

Bom!_________________Nelly
Odgovori