Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

laksikon je napisal/a:
V trgovini sem videl mix češnjevcev, raznih sort in me zanima, če bi seme bilo takoj kaljivo?
Verjetno so ti češnjevci bili obrani pred polno dozorelostjo, torej verjetno bi znal biti tole večji problem glede kaljivosti, a ne?

S kaljivostjo ne bi smelo biti problema, saj seme v paradižniku dozori prej kot plod.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Jaz sem napravila tak poizkus pred dvema letoma pa so mi takoj skalili._________________
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Imam eno vprašanje,verjetno se bo vam zdelo malo čudno.V lončkih imam večinoma posajena po dva paradižnika.Zdaj me pa zanima če bi bilo narobe če bi jih presadil vsakega posebej.Ali bi bil to prevelik šok zanje.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Mislim, da ne bi bilo nobenih težav.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Potrebuješ toliko več sadik ali imaš kak drug razlog za presajanje?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Ne potrebujem ravno več sadik.Problem je v tem,da sem jih nekaj posadil v jogurtove lončke,ker drugega pač nisem imel pri roki,ker sem bil toliko len in se mi ni dalo v trgovino po večje.So pa nekateri pravi monsterji in se bojim,da jim bo lonček premajien.
bobolino

Lonček bo itak premajhen. Moji ponavadi počakajo na presaditev v polliterskih lončkih. In zmeraj sadim skupaj dve sadiki._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Robert, ti kar bez skrbi presadi. Prej, ko ju boš razdružil, bolje bosta prenesla.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pa globlje jih posadi, kot so bili posajeni do zdaj, jim bo koristilo.
bobolino

Robert, pa saj ti zmeraj super vse urihtaš. Imaš zelene prste. Razsadi in posadi globje, kot je svetovala Metuljc. Very Happy_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori