Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
matica

Odgovor Napisal/-a matica »

Bravo res si dober.
Pa lep pozdrav!
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Začel bom s sejanjem asimin. V hladilnik sem spravil semena od vseh plodov lanskega leta, danes pa sem jih 7 dal v vodo. Malo sem presenečen, da vsa semena plavajo. Je tako tudi pri vaših?

Lp, Andrej
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Tudi pri meni jih je en par plavalo, mislim da ni z njimi nič narobe..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Mr.dBoo je napisal/a:
@AndrejK, meni so lanski sejanci sklili vsi 100% tudi tisti ki so plavali na vodi. V hladilniku so bili 9 tednov.

Hvala za to informacijo Mr.dBoo, mi je polepšala dan Smile Koliko pa so zrasli tvoji sejanci v prvem letu?

Lp, Andrej
Mr.dBoo

Odgovor Napisal/-a Mr.dBoo »

okrog 30 cm. morda sem naredil napako ker sem posejal v cvetlično korito potem pa presadil v večje tegle. Ampak kolikor opažam tudi pri drugih ne rastejo kaj hitreje. Imam še nekaj starejših asimin starih okrog 5 let in iz izkušenj teh opažam da asimina intenzivneje začne tvoriti krošnjo in rasti okrog 3 leta ko je na stalnem mestu.

Pri sejancih in nasplošno pri asimini bodite zeleo pozorni na tisto glavno navpično korenino, ker je zelo občutljiva, če ravno lahko zgleda močna nas kaznuje za vsako tudi manjšo poškodbo in potem zgubimo kakšno leto spet v rasti.
Mr.dBoo

Odgovor Napisal/-a Mr.dBoo »

Za vse ki ste blokirani z ameriške univerze... Njihova opisna objava.

misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Ja sam sad video ove slike sto je postavio "Optimista" i ne znam za vas ali ja kazem da ovo nisu asimine nego kaki.... Laughing

Sigurno ste i vecina vas sejali semenke asimine ali ovakve listove kao sto su na slikama nemaju asimine.

Evo ti optimista pogledaj kako izgledaju mlade asimine uzgojene iz semena pa uporedi sa tvojima Wink

A ovako izgledaju slicno semenke kakija (ovo na slici su od lotusa semenke):

Pozdrav i javi kako tvoje izgledaju pa ces znati sta si sadio i sta imas Cool .
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

misoo83 je napisal/a:
Ja sam sad video ove slike sto je postavio "Optimista" i ne znam za vas ali ja kazem da ovo nisu asimine nego kaki.... Laughing

Sigurno ste i vecina vas sejali semenke asimine ali ovakve listove kao sto su na slikama nemaju asimine.

Evo ti optimista pogledaj kako izgledaju mlade asimine uzgojene iz semena pa uporedi sa tvojima Wink

A ovako izgledaju slicno semenke kakija (ovo na slici su od lotusa semenke):

Pozdrav i javi kako tvoje izgledaju pa ces znati sta si sadio i sta imas Cool .

Mislim, da malo prehitro sklepaš.
Optimist je prilepil sliko, kjer se šele odpirajo prvi - klični listi,
ki pa niso enaki tistim pravim, ki se bodo razvili kasneje.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Bo imel Mišo kar prav! Očitno sva s tamičkano falila pri označevanju korit.
Ker namreč v drugem koritu se še nič ne dogaja....
Se mi je pa čudno zdelo kako da so v 14 dneh prišle na plano, ko pa sem prejšno rundo čakal nanje skorajda do konc poletja. Na liste pa se jaz ne spoznam, vsaj ne pri tak mladih sadikch. Jao mišo si mi pokvaru veselje Wink
PS a rabi kdo sejančke kakijev?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

E pa zao mi je sto sam ti upropastio veselje, hteo sam da ti pomognem da znas koju biljku imas a ne da mislis da imas asimine a ono za koju godinu sve vise i vise lici na drugu biljku pa se razocaras Embarassed .

Eh sad je bolje da znas sta imas a ne da za koju godinu da si kalemio asimine na kaki.

Nadam se da se ne ljutis Very Happy .
Odgovori