Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprike 2015

Odgovori
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Meni so pa paprike super kalile Smile Prav vse sorte, tudi stara semena. Lahko pogledam, kaj imam viška, pa če bi kdo želel kako sadiko, jo lahko prinesem na spomladansko srečanje.
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

pepa6 je napisal/a:
Jaz sem sejala svoje paprike 6.2 pa še do danes ni nobena prišla ven.Očitno so bila slaba semena😭.Bom pač spet morala po sadike paprik v vrtnarijo.Škoda.

Če so to moja semena, ki ti niso kalila, se mi zdi prav čudno, ker meni so ista zelo dobro kalila. Si jih imela dovolj na toplem?
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Tudi meni so zelo lepo kalila. Najbolj dolgo je rabila kupljena Yolo wonder. Moja semena so mi pa sto procentno kalila. Tudi starejsa. Kalila sem jih v vreckah. Sem pa ze vse viske razdelila pred pikiranjem.
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Jaz bi imela zeleno papriko če ima kdo še seme
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

pepa, paprika, ki še ni zrela, je zelena ali svetlo zelena, rumena. Ko dozoreva, je pa rdeča ali oranžna.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Je to res? Vedno imam zeleno papriko pa prej zgnije kot se ovarva v drugo barvo.
metuljc

Seveda je res.
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Jaz mislim kakšno zeleno babure,pač papriko ki ostane zelena.
metuljc

pepa, verjemi, da nobena ne ostane zelena, ko dozori. Če si sejala seme iz zelene paprike, se pač ne čudi, če ni kalilo, saj ni bilo zrelo, kalček v njem ni bil razvit.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Že tri leta pobiram seme iz temno zelene paprike,vzklije,raste ima plodove,ki so temno zeleni,prej zagrenijo in zgnijejokot da bi se kateri obarval kako drugače.
Odgovori