Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Nobene vojne tajne ni ; zmešal sem 10 delov Neuhaus N2, 4 dele perlita, dva dela vermikulita.
Z zadnjim se že vseskozi ne razumeva in sem si že dostikrat rekel, da preko 5% v mešanici ne grem več ... . Ga sumim, da mi forsira cvetenje sadik, sam pa bi želel, da prvo zrastejo do neke normalne višine, in šele potem začnejo z rodnostjo.
Če lahko dobiš N2, ga vzemi, je po domače trotl ziher . Če vzameš N8, je tudi OK, se minimalno razlikujeta, in za tole predvzgojo čisto zadošča, sploh če že tu dodaš zraven kak priboljšek.
Sam za velike, končne lonce tako in tako dodam toliko drugih komponent, da ostane "osnove" Neuhas ali Klasmann kvečjemu 50%, lahko tudi bistveno manj. Nisem še začel z mešanicami, ampak še od lanskega leta je "na lagerju" vermikompost, kurji gnoj Bogatin, Plantella Organik, pa še nekaj organskih gnojil, ki se jim trenutno ne spomnim imen .
Za vse velja, da se dodajo res v minimalnih količinah, sploh organska, kjer je hitro preveč dušika. Meni se je že zgodilo, da sem z organskim briketiranim gnojilom, ki je imelo uradno razmerje NPK 3:3:3 povzročil kar premočno rast zelenih delov. Torej ravno obratno, kot se mi dogaja sedajle ...
Kako so Vam kaj kalila semena tistim, ki ste naročili pri Pepperseeds.eu?
V tretji sejalni rundi mi kalijo kar precej slabše. Danes bo 14. dan kar sem sejal, zunaj je cca 50 do 70% kalčkov, razen Numex Sandia, ta ni kalil čisto nič .
Tragikomedija , se ne razburjam preveč, ker bo za druge več prostora ... Počakam še nekaj dni in jim referiram statistiko.
Hja, semena sem kupoval pri veliko semenarnah, praktično povsod se najde kakšno staro seme. Tudi zato vedno preizkušam kakšno novo semenarno, rezultati so hladnovroči .
sharp je napisal/a:
Kar se pa tiče semillas.de..pri njih sem pa lansko leto naročil prvič in zadnjič.
Sharp, pri njih nisem imel nikoli težav s plačilom, izgleda, da si res padel v nekakšno črno luknjo!
Razen, da sem pred leti, prvo leto, moral posebaj urejevati plačilo s PayPalom, nekako je skoraj skrival to opcijo plačevanja.
Tragikomedija , se ne razburjam preveč, ker bo za druge več prostora ... Počakam še nekaj dni in jim referiram statistiko.
Hja, semena sem kupoval pri veliko semenarnah, praktično povsod se najde kakšno staro seme. Tudi zato vedno preizkušam kakšno novo semenarno, rezultati so hladnovroči . ...
Jaz sem jim že. Najprej so mi pošiljali kdaj kako sem sejal, na kakšni temperaturi kalil ipd... Na koncu pa tale nepričakovani mail
Citiram:
Hello Marko,
Sorry for your bad luck. Before we sell our seeds we always test them, and like with the Trinidad Moruga Scorpion Chocolate we never had any complains selling 2000 seeds. But it just sometimes happens, there can be several factors. We want happy customers always, so I would like to send you the following seeds for better luck:
Devils Tongue Chocolate (Trinidad Moruga Scorpion Chocolate is completely sold out) Numex Twilight Habanero Red Fatallii Yellow Numex Suave Red Rocoto Red (Yellow out of stock) Tabasco
I hope these work better for you and you are happy with this deal. They will be shipped today.
Kind regards, Robert-Jan Massier
Najbrž so semena že na poti...sicer za letos mogoče malo pozno pa vseeno...