Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bakker
Tudi jaz sem imela dobre izkušnje in sem kupovala neke rože, dvakrat oziroma dve zaporedni leti. Nagradno sem dobila seveda tiste kičaste šajtrgice, pa tudi gromozansko število čebulic za neko cvetje, tri različne sorte, ki mi pa na balkonu ni dobro uspevalo. Pa tudi Figula je imela dobre izkušnje, če sem si prav zapomnila. Očitno ni vse črno _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Je odvisno kaj kupiš. Pri čebulicah ne moreš falit, pri njih ni pomembno, koliko časa so v skladišču in na poti. Drugo je seveda, da te današnje čebulice niso več takšne, kot one izpred desetletij, ki se še vedno držijo in obnavljajo. Predpostavljam, da se najslabše obnesejo sadike s korenino, trajnice in enoletnice.
Čisto na začetku ,ko je Baker ravno prišel v Slovenijo je moj sin izredno rad gledal vse tiste slike sadja ,cvetja.Privabile so ga žive barve,velike slike,...
Tako sva naročila ves tisti pisani ribez in kosmulje.
Ko so sadike prišle se je držal vseh navodil glede namakanja,sajenja,...
in na koncu je potem kopal tiste jame in sadil po navodilih.
Sama sem bila res proti,ker nekako sem imela res slab občutek glede teh katalošikih prodaj .
Zgodba se zaključi takole:vse tisto jagodičevje in grmovnice nam še danes lepo rastejo in obilno rodijo.
Mogoče še tole:takrat je imel manj kot 10 let._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Tako sva naročila ves tisti pisani ribez in kosmulje.
Ko so sadike prišle se je držal vseh navodil glede namakanja,sajenja,...
in na koncu je potem kopal tiste jame in sadil po navodilih.
Sama sem bila res proti,ker nekako sem imela res slab občutek glede teh katalošikih prodaj .
Zgodba se zaključi takole:vse tisto jagodičevje in grmovnice nam še danes lepo rastejo in obilno rodijo.
Mogoče še tole:takrat je imel manj kot 10 let._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
-
Notranjka, vse spoštovanje tvojemu sinu!
Tudi jaz sem že kdaj kaj kupila pri njih.Najbolj se spomnim sivke. Prispeli so taki majceni vršički, ukoreninjeni sicer, da nisem verjela, da bo kaj iz tega. Pa je vse raslo, tudi se je izkazalo, da je prava za našo klimo, lepo prezimi in se obrašča po rezanju.
Pravzaprav me je odvrnilo njihovo nagrajevanje nakupa. Enkrat naj bi dobila perzijsko preprogo , celo kombi, ki naj bi jo pripeljal, je bil poleg na reklami. No, poslali so zavoj s pregrinjalom, ki niti od daleč ni preproga. Ali pa torbico, a v barvi joj, raje ne rećem...
Tako je, da rajši plačam, kar si želim in vidim, darila pa si kupim sama, če je že tako._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Tudi jaz sem že kdaj kaj kupila pri njih.Najbolj se spomnim sivke. Prispeli so taki majceni vršički, ukoreninjeni sicer, da nisem verjela, da bo kaj iz tega. Pa je vse raslo, tudi se je izkazalo, da je prava za našo klimo, lepo prezimi in se obrašča po rezanju.
Pravzaprav me je odvrnilo njihovo nagrajevanje nakupa. Enkrat naj bi dobila perzijsko preprogo , celo kombi, ki naj bi jo pripeljal, je bil poleg na reklami. No, poslali so zavoj s pregrinjalom, ki niti od daleč ni preproga. Ali pa torbico, a v barvi joj, raje ne rećem...
Tako je, da rajši plačam, kar si želim in vidim, darila pa si kupim sama, če je že tako._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Izkušnje so torej dobre in slabe.
Če vas mami nakup, preverite samo še ceno in možnosti nakupa kje, kjer rastlino lahko vidite in potipate. Če pretehta dejstvo, da vam jih prinesejo pred hišni prag, naročite. Posvetite rastlinicam maksimalno nego in upajte na uspeh. Morda je v precej primerih krivo ravno to, da se s temi rastlinami nismo ukvarjali nič bolj, kot s tistimi, prinešenimi iz vrtnarij. Mi pade napamet primerjava: vrtnarije = normalno rojeni zdravi otroci : Bakker = nedonošenčki .
Stara postaja: tudi pri meni so odločitev dokončno prevesila darila in nagradne akcije .
Če vas mami nakup, preverite samo še ceno in možnosti nakupa kje, kjer rastlino lahko vidite in potipate. Če pretehta dejstvo, da vam jih prinesejo pred hišni prag, naročite. Posvetite rastlinicam maksimalno nego in upajte na uspeh. Morda je v precej primerih krivo ravno to, da se s temi rastlinami nismo ukvarjali nič bolj, kot s tistimi, prinešenimi iz vrtnarij. Mi pade napamet primerjava: vrtnarije = normalno rojeni zdravi otroci : Bakker = nedonošenčki .
Stara postaja: tudi pri meni so odločitev dokončno prevesila darila in nagradne akcije .
Navodila so mi pomanjkljiva. Npr za balkonsko vrtnico v navodilu piše, da je za zimo zagrnemo z zemljo!!!! Torej, napisali so nekaj "za vsak slučaj", ki pa ne velja za konkretne pogoje. Če je nekaj za balkon, in trajnica, bi mogli napisati saj kako velika naj bi bila posoda da ne zmrzne ali pa kako drugače zaščititi če je treba ali pa je niti ne treba. Manjkajo mi tudi podatki o občutljivosti rastline na bolezni in škodljivce. Na internetu sem najdla da so te balkonske ZELO občutljive na bolezni in škodljivce. Mogoče pa niso vse!
Če bi bilj pošteno dajali napotke, po tem bi se človek z večijm zaupanjem obračal na njih._________________Nelly
Če bi bilj pošteno dajali napotke, po tem bi se človek z večijm zaupanjem obračal na njih._________________Nelly
-
Muha,stara postaja se popolnoma strinjam z vama.So pa rože-kot ženske,če jo neguješ in delaš znjo z ljubeznijo,ti ljubezen tudi vrača,rože pa to vračajo z cvetjem.
Darila pa ja no,danes vsi nekaj darujejo,merkator,spar itd,je pa to vse všteto v ceno,namesto da dajejo darila,pa kupončke,nalepke,pike,raje znižali ceno,a to očitno ljudi pritegne.
Darila pa ja no,danes vsi nekaj darujejo,merkator,spar itd,je pa to vse všteto v ceno,namesto da dajejo darila,pa kupončke,nalepke,pike,raje znižali ceno,a to očitno ljudi pritegne.