Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vile za prezračevanje zemlje

crtj-admin
Site Admin

Vile za prezračevanje zemlje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Koncept vrta brez prekopavanja je tudi s hvaležnostjo hrbtenice z lahkoto sprejeti Smile.

Me je pa vseskozi potiho skrbelo, kako se bodo moja ilovnata tla odzvala - kako zemlji dodat kisik?
Rešitev je prinesla Vrtlarica in nastale so= vile za prezračevanje zemlje:

Oče jih je zvaril, mož pobarval, jaz bom vključila 4 taktni motor in odbrzela po vrtu:
- zapik v zemljo
- poguncanje amo-tamo
- nov zapik v zemljo
- poguncanje amo-tamo .... itd

Po potrebi bomo dodali še ročaje, če bodo kaj doprinesli k ugodju uporabnosti Smile.
Pričakujem, da bo zemlji koristilo malo kisika. Ker sem odgrnila zastirko zimskega spanja in je spodaj pravi poc Sad.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Figula, odlično. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Figula super. Ko sem to videla v Vrtlarici, sem rekla mojmu, da bi jaz tudi imela to. Pa še sedaj delam amo tamo kar z tistimi vilami za štihanje. Jaz ne štiham, delam samo amo tamo, samo veliko večkrat moram naredit amo tamo.
Da pa boš odbrzela po vrtu, ti pa verjamem, saj imaš štiri taktni motor.
Uboga jaz, ki se prestavljam s štirimi zobmi hlipanje
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
figula

hvala obema Smile.
Sem imela jaz tudi najprej navadne vile v mislih - pa imamo pri hiši same težke in kot praviš - samo 4 zobe imajo Laughing , traja večnost, da se kam premakneš.

Daj še malo tvojega hecaj, mogoče se te pa usmili Wink
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Figula, zelo domiselno.
Imam že jaz eno žrtev, ki bo nekaj podobnega skup zvarila. Sam še ne ve bhuahahaha
Lahko tvojo 'mašinerijo' pokažem, kot dokaz, da se da skup zvarit.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Kaj pa kakšen takšen polavtomat?
Je sicer enako kot tvoj "na fižol", ampak videti precej enostaven in brez muk v uporabi, pa tudi delo je hitro opravljeno.

Drugače je pa tudi ta možakar produktiven. (in simpatično poseben)
figula

ja, juglans, prej bi mogel tole pokazat heheh
čaki, čaki, mogoče pa svoje fante še v kaj takega nahecam ....

samo še pravi pristop naštudiram, bo treba dobro tehniko in globoko diplomacijo vključit Wink

Tiana - kar v napad na žrtev Cool
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Mogoče bi bilo boljše, če bi namesto polnih špic bile cevke. Z vsakim naslednjim štihom porineš zemljo ven iz cevk. Nekaj takega:

Pa še video:

https://www.youtube.com/watch?v=uQ6v3DG2bHM

Lahko greš samo na sprehod:

In pa strojno za velike površine:

http://youtu.be/8qrHgY2ZdkM?t=22s
figula

hočem ideje, ideje hočem Smile Laughing
Odgovori