Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Imajo jih v Mariboru-Bevan,če sem prav napisal,cena za 1000 kosov,je nekaj manj kot 42 eurov z ddv.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Marjan je napisal/a:
Morda kdo ve kje se da kupit seme za podlago paradižnika, ki bi potem cepil. Npr. groundforce F1 ali drugo primerno podlago. Nikjer mi ga ne rata najt.

Mislim, da je to ena taka skrivnost "stroke" in samo za "posvečene" in težko verjamem, da boš brez zvez našel primerne paradižnike Mad .

Poskusi razmišljati "širše", paradižniki se menda lahko cepijo tudi na sorodnike jajčevce Wink poglej, če se v njihovem izboru najde kaj primernega Idea
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

robert je napisal/a:
Imajo jih v Mariboru-Bevan,če sem prav napisal,cena za 1000 kosov,je nekaj manj kot 42 eurov z ddv.

Zame ta varianta odpade, s poštnino vred je predrago.
V Mercator, E Leclerc grem lahko še pogledat, ampak ravno iskanje po trgovinah, če nisem sigurna, da imajo, imam najmanj rada. Po telefonu je pa težko izvedeti.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Plamenka, jaz jih zase tudi ne najdem. V Bevannu jih imaji skupaj tudi po 50 kom, za 2 eur in še nekaj. Lahko ti jih nabavim in prevzamem tudi jaz, in se dogovoriva za prevzem. Če pa bi bilo več interesentov, lahko nabavimo tudi Robertovo opcijo in si razdelimo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bobolino, to bi bilo super! Danes bo šel mož sicer za vsak slučaj pogledat v Mercator, jaz pa v E.Leclerc in če tam ne bo, bi ti sporočila po ZS in te prosila, če mi jih nabaviš. Rabila bi vsaj 150 kom. Če bi bila pa skupna nabava, bi bilo pa še bolje.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Bi lahko ti objavila v skupinskih nakupih, če bo kdo za?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Marjan

Odgovor Napisal/-a Marjan »

Verjetno imaš prav "figula". Preiskal sem že vse možno pa ne dobim nič. V Kalii sicer lahko naročiš semena, samo ne manj kot 1000, kar pa mi je občutno preveč.

Sem pa razmišljal. če kupim sadiko že cepljenega in skušam iz podlage vzgojit rastlino, da bi dobil seme. Vendar dvomim da bo šlo, tako da bo potrebno razmislit v smeri, ki jo predlagaš.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Marjan je napisal/a:
Sem pa razmišljal. če kupim sadiko že cepljenega in skušam iz podlage vzgojit rastlino, da bi dobil seme. Vendar dvomim da bo šlo, tako da bo potrebno razmislit v smeri, ki jo predlagaš.

Res je škoda, da nobena jedilna rastlina iz družine razhudnikov (nightshade family) ni prezimna. Si zamislite ta luksus Confused Smile
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Po reglcih Wink so vse prezimne, saj so uvrščene v trajnice.

Na žalost pa ne v naši klimi Rolling Eyes Cool .

LP_________________mfranc
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Marjan obrni se na kakšno vrtnarijo, kjer cepijo paradižnike in ti bodo tam svetovali ali odstopili par semen. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Odgovori