Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Neuspehi v letošnji pridelavi

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Korenje bom te dni ponovno sejala, nabavila sem oba, nantes in flaker. Čebule sploh ne upam več v zemljo dajati, bom raje od koga kupovala, ki ima naravno pridelavo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

vodenka, ali misliš ruska čebula - na tiste sadike, ki smo jih kupili?
Pri mojih so od 40 kom samo še 3 - sem ravno sinoči spet preštevala. Rolling Eyes Kaj je razlog ??? Enostavno so izginile pa so prav lepo kazale, kar nekaj časa.
Se priporočam za kakšen semenček, če ti bo uspelo priti do semen. pozdrav_________________
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Hm,letos je bila na začetku leta res sama katastrofa
-nikakor mi niso kalili vsi paradižniki
-potem so takooo počasi rastli Sad
-ko sem jih končno postavila ven,jih je malo mraz,malo toča-ta je tolkla letos že 2x
-polži so se spravili na kumare,bučke,solato,sončnice,....
-toča oreng sfrizirala tudi blitvo,fižol,rdečo peso,solato,....no sedaj se je vse lepo obrastlo
-uši so napadle paradižnik in papriko v rastlinjaku
-nekaj mi je pojedlo dolgo vingo
-muha je obiskala česen in čebulo,ravno tako por
Pa še in še enih katastrof.
Je pa res da sedaj ko so temperature 30+ vse zelo lepo in hitro raste.
Paradižniki sicer nimajo še nič plodov ,cvetja pa zelo veliko._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

notranjka je napisal/a:
Je pa res da sedaj ko so temperature 30+ vse zelo lepo in hitro raste.
Paradižniki sicer nimajo še nič plodov ,cvetja pa zelo veliko.

To podpišem tudi jaz Smile

A ste vsi, ki pišete o obisku čebulne muhe, čebulo in česen komplet populili, ali ste pustili v zemlji? Ste s čim našpricali?
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Pri nas je problematična samo čebula, jesenski in spomladanski česen je pol metra stran in izgleda ok.
Nismo pa nič špricali ali populili, med čebulo smo pred kratkim sejali korenje.

Če bo čebula res "boga" se jo bo popražilo na olju in v skrinjo z njo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Irenca: jaz bi česen pustila, da dozori. Včasih sem tudi v mojem česnu, ko sem ga pobirala, našla kakšno bubo muhe, vendar to ni vplivalo na česen-se je lepo skladiščil.
Če imaš muho na vrtu, mislim, da se je s puljenjem ne boš rešila (ker je gotovo katera ostala v zemlji). V boju z njo je predvsem važen kolobar (pravijo, da sedemletni). Jaz imam na svojem vrtu 3 letni kolobar in se čebulne muhe ubranim s pokrivanjem (enkrat sem pokrila tudi česen, zdaj pa ne več). Pravijo, da pomaga v času naleta muhe škropljenje z mlekom. Jaz to probavam pri poru (jeseni), vendar nisem 100% uspešna, čeprav ga sadim med korenje. Vendar imam vsako leto nekaj pora sfiženega.

Ali je tvoj česen zelo bogi - misliš, da ne bo zdržal še dober mesec do spravila? Daj prilepi kako sliko..._________________naredimo svet lepši
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Ja orhy tisto rusko čebulo ki jo je tjesih pripeljala je zelo lepa drugo rundo ki sem pa jo kupila v Mariboru od Pike sem jo pa podarila dvema našim članicam eni za prevoz drugi za ogled vrta pa nevem kako jim kaj uspeva.
Seveda bom tudi za semena poskrbela .
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Vodenka hvala.
Jaz mislim, da je razlog, ker jo je dobila močna sodra, potem pa so jo najbrž dokončali še tisti mali polžki.
Po sodri je še nekako izgledala, potem pa je počasi, kar izginila. Crying or Very sad_________________
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Nevem je bila tud prinas sodra pa ji kar je ustrezal ,no imam pa take težave s zeljem zraste do neke rasti pa se kar posuši ,bom ga še enkrat posadila drugi teden ko bo malo hladnejše.
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

No, danes sem odkrila spet neko novo golazen - tokrat na brstičnem ohrovtu Rolling Eyes

Pri poganjkih v sredini sadike je vse naluknjano in opaziti je male bele črvičke ali gosenice, ki zgledajo kot da so zaviti v nek zapredek.
Kaj pa vem, kaj bi to bilo - morda bolhač ali belin... to dvoje vem, da obstaja, vendar ne vem, kako kaj izgleda.
Bom kar populila tistih šest sadik in raje nasadila fižol za zrnje. Se mi ne da več ubadati s preganjanjem škodljivcev, imam že z ušmi ves čas dovolj opravka, s kapusovo in čebulno muho sem pa tudi že opravila letos!!
Odgovori