Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Obrezovanje vrtnic - splošno

Moderator: Melona

Odgovori
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

1vrtnica, po teoriji take veje pusis v celoti neobrezane in vsako leto odstranis dve do tri stare, tri do stiriletne veje cisto pri tleh._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Garden-ja, ni teorije, da je ne režem. Veje so dolge tudi do 10m, že med sezono sem jih morala krajšati, sicer bi mi popolnoma prerasla tudi paradižnike. To pa veš, da ne morem pustit. ;-)
Problem so mi ti dolgi stranski izrastki, ki lezejo po vsem naokrog. Nimam toliko prostora. A tudi te bi morala pustit? Šit..._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
mamy

Odgovor Napisal/-a mamy »

Sončna je napisal/a:
Že lani je Garden-ja opozorila na FB stran Vivaio La Campanella. Danes so objavili slike obrezovanja Crepuscule, Mme Alfred Carriere, Reve d'Or. Zelo dobro se vidi, kako so obrezali velike vrtnice ratrasle na obok.

LINK: http://www.vivaiolacampanella.com/?change_lang=en
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mimogrede, ste celinci že začeli obrezovati vrtnice?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
1.2. in 2.2. sva obrezala kivi, višnjo trto in nekaj vrtnic. Nekaj je takih, ki jih nisem, ker se bojim, da ga bom kaj pihnila. Mi pa Lady Emma Hamilton že zelo odganja, tako, da res ne vem kaj naj naredim. Ima pa veliko vej iz zemlje ven.
Pa Crocus Rose me tudi spravlja v skrbi.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

No, potem pa že malo zamujam. Nekatere vrtnice že precej odganjajo. Upam, da ne bo več hudega mraza.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Te dni se bom lotila prvih.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Dobro jutro pri meni gre obrezovanje proti koncu.Vrtnice že konkretno odganjajo in mislim,da ni kaj dosti za čakat.Kar korajžno saj po moje ni za pričakovat kakšnega hudega mraza.V teh dneh,ko imamo res krasno vreme me težko zadržiš v hiši.Moje roke so polne trnov in prask pa kaj se bom pa maja važila Laughing .No, kar veselo na delo in brez strahu pred mrazom._________________LP
E.
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Pri nas pa Matija (24.2.) led razbija, res vsako leto to drži, zato bom mogoče ta teden še počakala._________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ponavadi režem takrat, ko cveti forzicija.

Res je sicer, da je bila zima super mila in da vse vrtnice poganjajo, še zlasti na mirnih legah.

Vendar kakor gledam dolgoročne vremenske napovedi, naj bi prva polovica marca bila kar hladna (vse do -3 / -5 ponoči za MS), tako da po moje se bom držal dosedanjega urnika.

Drugi del pregovora z Matijo je "... če ga ni, ga pa naredi" Smile
Odgovori