Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Dnevnik sajenja
-
- Site Admin
Dnevnik sajenja
(Prenos iz arhiva)
pozdravljeni.
Zanima me kako in če vodite dnevnike kaj in kdaj ste kaj posadili, presadili, prestavili v toplo gredo, stanovanje, spet ven....... Kdaj vam je kaj zacvetelo, prvi plodovi, do kdaj je rastlina delala plodove, in vse kar spada zraven?
Imate to kakšen zvezek ali uporabljate kakšen zanimiv program?
Sam ugotavljam, da si več nič ne zapomnim. Vem, da je bila neka stvar pozimi, ne vem pa, če je bila v drugi polovici decembra ali prvi polovici januarja. Pa kdaj sem pobral prvi plod, kdaj sem sejal. Posejal sem seveda spomladi in plod je bil poleti. Bolj točne datume bo pa treba kam shranit.
L.p.
Zanima me kako in če vodite dnevnike kaj in kdaj ste kaj posadili, presadili, prestavili v toplo gredo, stanovanje, spet ven....... Kdaj vam je kaj zacvetelo, prvi plodovi, do kdaj je rastlina delala plodove, in vse kar spada zraven?
Imate to kakšen zvezek ali uporabljate kakšen zanimiv program?
Sam ugotavljam, da si več nič ne zapomnim. Vem, da je bila neka stvar pozimi, ne vem pa, če je bila v drugi polovici decembra ali prvi polovici januarja. Pa kdaj sem pobral prvi plod, kdaj sem sejal. Posejal sem seveda spomladi in plod je bil poleti. Bolj točne datume bo pa treba kam shranit.
L.p.
Moja mama si to zapisuje kar na setveni koledar. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
Preglednica (Excel, ipd...) je lahko kar koristna, saj sproti dodajaš polja, premikaš, kopiraš, označuješ, barvaš, .... Za posamezne družine rastlin uporabiš svojo stran oz. list. Vsako leto potem staro preglednico skopiram v novo in samo dopolnjujem oz. brišem kar ne rabim. Lahko pa obrneš in imaš posamezne družine rastlin po datotekah in liste znotraj po letnicah. Vključujem tudi opise oz. lastnosti in linke na spletne strani.
Jaz razmišljam o temu, ker se mi vsako leto zgodi, da sem prepozno ali prezgodaj sejal. Res pa, da ne moremo vedet kakšno bo vreme in, če bo že zgodnji april primeren za presadit v vrt ali, kot kakšno leto, ki je bilo potrebno počakat prve dneve maja.
Ta preglednica v Excelu se mi zdi kar zanimiva. Res pa, da nisem uporabljal excela že 15 let(takrat nas je firma poslala v malo bolj poglobljen tečaj računalništva).
Ali pa setveni koledar, bolj preprosto.
No bomo vidli.
Še kakšne ideje so dobrodošle.
Ta preglednica v Excelu se mi zdi kar zanimiva. Res pa, da nisem uporabljal excela že 15 let(takrat nas je firma poslala v malo bolj poglobljen tečaj računalništva).
Ali pa setveni koledar, bolj preprosto.
No bomo vidli.
Še kakšne ideje so dobrodošle.