Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
marmel

Odgovor Napisal/-a marmel »

A mogoče kdo ve kaj bi bilo s temi sadikami?
Ali je morda problem, ker jih še nisem presadil v večje lončke?
Preveč zalivam?
Zanimivo pa, da se mi to dogaja samo pri sadikah iz lani shranjenih semen, kupljenih pa ne... Confused

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pojma nimam, kaj bi bilo. Prostora imajo še dovolj. Mogoče si jih preveč zalil ali pa gnojil s foliarnim gnojilom po listih in jih potem imel na soncu? Ali pa kaka bolezen, čeprav so čiliji ponavadi zdravi.
marmel

Gnojil jih nisem nič, niti jih ne nameravam.
Možno je, da sem preveč zalival. Običajno, ko vidim, da je kakšna že dehidrirana, zalijem tudi ostale "malo" Smile
Bom videl kakšni bodo sedaj novi listki, če sploh bodo.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Zalito sigurno preveč. Na koliko časa pa zalivaš? So opažene kake mušice okoli rastlin? Poglej dobro._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
marmel

Hm...ja zalivam bolj po občutku, nimam kakšnega sistema. Mogoče res ravno to problem. Sicer pa redko zalijem, ampak takrat ko zalijem pa precej zalijem. Približno 1x na teden ali pa na 5 dni, ne vem točno.

Ja, mrtvaške mušice seveda stalno letajo naokoli, ampak so najbrž prišle od čilijev, ki jih prezimujem (tam so ble že pred sejanjem teh).
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Zdravo! Je mozno, da si po listi sipal cimet? Bi jih to lahko ozgalo? Mislim, da sem nekje brala, da je treba paziti, da ne sipamo po listih. Na eni sliki, cisto na desni strani, zgleda kot, da je na listi rja. Pa je menda cimet.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Kaj vi pikirate rastlince v substrat za sejanje ali kar v substrat z dodanimi gnojili (recimo N8 )? Pa kdaj jih je najbolje prepikirat, ko poženejo prvi pravi listi ali kasneje?Nazadnje urejal/a Trocki 13 Mar 2015 17:21; skupaj popravljeno 1 krat
pajo

venus je napisal/a:
Zdravo! Je mozno, da si po listi sipal cimet? Bi jih to lahko ozgalo? Mislim, da sem nekje brala, da je treba paziti, da ne sipamo po listih. Na eni sliki, cisto na desni strani, zgleda kot, da je na listi rja. Pa je menda cimet.

Ne to ni od cimeta. Presadit v novo zemljo sam že dolgo uporabljam Asef , ki mi je zakon._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
marmel

O ja, to sem pa res...ko sem posipal cimet po zemlji, je tudi po listih šlo Embarassed
Nisem si mislil, da bi lahko škodilo (upal, da celo koristilo proti ušem ipd.)
Mogoče je res tudi to pripomoglo (+zalivanje).
Hm Confused
pajo

Veš katera je dobitna kombinacija za vse to? Preveč sonca dopoldne po možnosti poleg okna zadaj srebrna folija, zalivanje pa kaka mušica. Če je preveč hitro na soncu..._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori