Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bob - Vicia faba

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dobro, da si me spomnila. Tudi moji gredo takoj v zamrzovalnik.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

gorjušica je napisal/a:
Rada bi povedala, da smo danes pri nas doma izkoristili, kljub nizki temperaturi, lep sončen dan. Bili smo na vrtu, Ker mi je jeseni ušlo sem danes tla posula z apnom. Obenem seveda tudi z organskim gnojilom. Nato sva z možem posadila bob. Upam, da bo lepo uspeval. Very Happy

Gorjušica, seješ bob vedno tako zgodaj? Kako uspe glede na mrzla obdobja lahko vse tja do konca marca?
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Tudi jaz sem imela ta teden zeljo posaditi bob, ce ne bo dezja mi mogoce se uspe. Vedno ga sadim zadnji teden januarja ali prvi teden februarja. Bolj pozno ko ga posadim, bolj je aprila napaden od usi._________________CARPE DIEM
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Saj, muha, če bo pa sneg, pa predvzgoja v lončkih, pa bo.
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Jaz ga imam trenutno v tulcih od wc papirja, ker še nisem pripravila zemlje zaradi napovedanega snega. Ko pride ven, bo lahko še kak teden na okenski polici, potem pa v zemljo. Upam, da bo časa dovolj. Hkrati ga bom nekaj tudi takrat posadila direkt v zemljo, ti v tulcih so bolj za zgodnje obiranje, da bodo kak teden ali dva prej ;)

Sicer sem pa brala, da nekateri bob sadijo že jeseni in potem menda prezimi in spomladi začne delat? Ta "naš" Aquadulce, ki ga prodaja Semenarna, je prava sorta za to. Jaz še nisem probala in mislim, da tudi ne bom, ker mi tale zgodnje spomladanska vzgoja ustreza.
gorjušica

Odgovor Napisal/-a gorjušica »

Bob sem letos sadila prvič. Seveda sem se prej pozanimala, kako pa kdaj.Od primorcev sem slišala, da so ga posadili že jeseni. Belokranjci so ga posadili že v začetku januarja. Torej, temperature so bile nad ničlo in zemlja ni bila zmrznjena, sicer pa bob ljubi mrzlo. Zasajen je v razdalji 10 cm v vrsti in 40 cm med vrstami. Seveda s sadilnim klinom nekaj cm v pognojeno zemljico.
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Imam vprašanje. Bob posejan v lončke je visok cca. 10 cm. Ker mi v rastlinjaku zmanjkuje prostora bi ga prestavil ven v zavetno lego. Je kakšna bojazen,da mi v hladnih nočeh pomrzne?

Lp_________________Robert
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

zoyba, pomojem ne bo problema, pokrij ga še s kopreno...
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Ja Zuf to tudi nameravam. Ko sem pred leti prvič posejal bob je bila to ljubezen na prvi pogled Smile_________________Robert
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jaz sem ga lani prvič. srce Very Happy
Odgovori