Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vrtnica Ljubljana?

Moderator: Melona

crtj-admin
Site Admin

Vrtnica Ljubljana?

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
filifero

Odgovor Napisal/-a filifero »

Prijatelj iz Italije mi je pripovedoval o postopku izbiranja vrtnice, ki bo izbrana v Lj in bo nosila ime "Ljubljana". Pravi, da so ga povabili naj predstavi nekaj svojih belih vrtnic. A nekdo mogoce ve kaj vec o tem?
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

To je tudi mene zanimalo, pa več kot to nisem vedela. Sedaj pa sem iz interneta izvedela:

http://www.visitljubljana.com/si/e-news/2014/april/52694/detail.html_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Ko sem tole prebrala, sem vesela in žalostna hkrati.
Vesela seveda zato, ker dobivamo novo 'našo' vrtnico. Želim si, da bi jih bilo čimveč.
Žalostna pa zato, ker za tako lepo novico zvemo s pomočjo 'prijatelja iz Italije'. Res si želim, da bi tako lepo novico na ves glas naokrog razbobnali tisti, ki se trudijo z realizacijo te krasne ideje. Upam, da v bodoče ne bodo več tako skromni, saj se imajo s čim pohvaliti!_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
filifero

Odgovor Napisal/-a filifero »

Veseli me, da bo tudi strokovna komisija odlocala o izbiru vrtnice, in ne samo prebivalstvo. Upam, da bo nekaj novega in lepega.
Davide Della Libera je mlado ime med ita vzgojitelji, ima zelo zanimive vrtnice. (www.novaspina.com)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Škoda, da ne bo vrtnica slovenskega vzgojitelja. Potem bi bila še bolj naša.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Škoda, res bi bilo lepo, če bi bila delo slovenskega žlahtnitelja. No, če ni, ni. Da je vsaj vrtnica, lahko bi se odločili tudi za kak tulipan ali kaj drugega.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Nic ne vem o tem.
O, a Davide je tudi zlahtnil? Njegove vrtnice so krasne.
Ampak res skoda, da ne recem sramota, da razpis ni bil bolj javen._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
lovor

Odgovor Napisal/-a lovor »

Turizem Ljubljana in Društvo ljubiteljev vrtnic menda nista šla v javni razpis in javno objavljanje poteka projekta iz strahu pred t.i. "floraterorizmom". Če še ne veste, ponekod po svetu je med tekmeci pri žlahtniteljstvu in zlasti pri pridobivanju prestižnih nagrad huda kompeticija, z udarci pod pas vred. Lahko izgleda kot običajno nočno vandalstvo, dejansko je pa šel nekdo skrit v temi namerno pregazit točno določeno rastlino ali polit kakšno hudo kemikalijo. Nekateri imajo zdresirane celo udomačene voluharje, ki jih potem pošljejo nad sadike tekmeca.

Skratka, časi so taki, da si ne moremo privoščit preveč demokracije. Sploh ne pri vrtnicah. Jaz jih povsem razumem te, ki na skrivaj izbirajo vrtnico za Ljubljano.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Ta je pa dobra. Še v naš svet se to prikrade. Potem pa le zaprimo to temo. Wink_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori