Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprike 2015
Lep pozdrav vsem!
Če se lahko pridružim vaši temi... Letos prvič vzgajam nekaj vrst paprik iz semena. Vse so res lepo vzklile, razen dveh rumenih sort in ne vem, kaj bi lahko bilo narobe. Sejala sem jih v prvih dnevih februarja, nekaj že prepikirala, ampak so še majhne, te imajo poleg kličnih še prvi par mini pravih listkov.
Sorte: Apple, Elfo f1, Tangerine dream, Diabolo Italian f1 kalile pa mi niso: Cuneo giallo in Corno di toro Giallo
Če se lahko pridružim vaši temi... Letos prvič vzgajam nekaj vrst paprik iz semena. Vse so res lepo vzklile, razen dveh rumenih sort in ne vem, kaj bi lahko bilo narobe. Sejala sem jih v prvih dnevih februarja, nekaj že prepikirala, ampak so še majhne, te imajo poleg kličnih še prvi par mini pravih listkov.
Sorte: Apple, Elfo f1, Tangerine dream, Diabolo Italian f1 kalile pa mi niso: Cuneo giallo in Corno di toro Giallo
trajnica je napisal/a: |
Sejala sem jih v prvih dnevih februarja, nekaj že prepikirala, ampak so še majhne, te imajo poleg kličnih še prvi par mini pravih listkov. |
Ta je pa dobra! Nekaj selektivnega po zraku leta - jaz imam takšno bonsajsko obliko pri čilijih. Koreninice do dna lončka, raste peti listek - vse miniaturno
Sem prav danes zjutraj sklenila, da jim privoščim kaj sladkega, mogoče malo melase v vodo?? Bom sporočila če jih bo kaj kvišku pognalo
Sicer imajo še 2 meseca časa za rast, tako da upam, da ne bom vzgajala miniaturnih čilijev
Ko korenine popolnoma prerastejo lonček, bo treba še enkrat presaditi v pol literski lonček, ker je do sajenja na prosto še vseeno slaba dva meseca in ni šans, da bi tale substrat vseboval dovolj hranil, da bi jih lahko imela v njem tako dolgo. Pa v dveh mesecih bodo sadike še precej zrastle.
Tudi takrat jih ni treba dajat narazen, naj bosta po dve sadiki v enem lončku, a prostora bodo rabile več, vsekakor._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Tudi takrat jih ni treba dajat narazen, naj bosta po dve sadiki v enem lončku, a prostora bodo rabile več, vsekakor._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
-