Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Black Ethiopian

crtj-admin
Site Admin

Black Ethiopian

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Zanima me, kakšne izkušnje imate s to sorto.
Imam ga na balkonu, kjer bo tudi ostal, naredil je že cvetne nastavke, upam, da ne odpadejo zaradi nizkih nočnih temperatur. Nič nisem zasledila, kako visoka je rastlina, piše pa, da se slabo skladišči. Razz_________________Lp

Nauta
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Nekoliko manj bujna rastlina je, ne preseže 1,5m.
Rodi manj, kot je za pričakovati za srednjeplodne paradižnike, po videzu podoben sorti Slovenian Black.

Plodovi manjši, rahlo izdolženi, lepe temno rjave barve, radi pokajo.
Okus soliden, nič oh in sploh.
Sama ga ne gojim več, me je Slovenian Black takrat bolj prepričal, čeprav tudi tega ni več v mojem sortimentu.
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Nauta

Ivčk, hvala za nazoren prikaz sorte,
višina bo za balkon primerna, vse ostalo bo tudi vzdržalo za letos, drugo leto pa bomo poskusili z drugo sorto.
Na balkonu imamo še Black Moor, AAA Sweet Solano in Spear's Tennessee Green ter Sleeping Lady, vse po 1 sadiko, Whippersnapper sem že omenila, da bo za okenske police.
Ostalo pa se šele prebija na plano, se pa bojim, da mi Black from Tula ne bo prišla iz zemlje. Semena sem lani sama pridelala iz doma dozorjenega plodu, mogoče zato ne kalijo. Je tako dobra sorta, da vstrajam in še enkrat posejem semena ? Shocked_________________Lp

Nauta
Nauta

Bolj ko gledam plodove, bolj se mi dozdeva, da moj ni ta prave sorte. Plodovi so bolj nagubani, nekako podobni Purple Calabash. Tako okrogli, kot na zgornji slikici prav gotovo ne bodo.
Mogoče bom že znala slikice prilepit, pa bom poslala._________________Lp

Nauta
Nauta

Kaj oblika, barva je čisto zgrešena, bolj na oranžno vleče, to definitivno ni Black Etiopian, mogoče Orange Etiopian Rolling Eyes_________________Lp

Nauta
Odgovori