Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Nxyz, kot je napisala Ivčk, je bolje, da jih presadiš, če ne se bodo samo mučili v premajhnih lončkih. Res bi bilo idealno jih presaditi 3x-4x, dokler ne gredo v zemljo, gre pa kar nekaj časa, zemlje in prostora za to. In prenašanje podnevi ven na sonce in zvečer noter, ko so v večjih lončkih in če jih je veliko, tudi traja. Tako da moji bodo morali zdržati v teh lončkih, dokler ne gredo v zemljo.
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Jaz sem lani na Kodeljevem dobila zelo lepo sadiko in sem pričakovala, da bo dozorel med prvimi. Na žalost je bil precej pozen, nisem si pisala datumov, vem pa, da je kar nekaj drugih zorelo pred njim. Potem ga je dohitela plesen, tako, da ne morem nič povedati o okusu. Letos bom vodila dnevnik._________________Lp

Nauta
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Govorim o sorti Subartic Plenty_________________Lp

Nauta
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Plamenka, cvetove ima nastavljene Bloodybutcher, kar me preseneča. Torej so v tekmi Bloodybutcher, Kimberly, Moldavskiy Div (ki je bil sejan kasneje). Pod lučko imam tudi Momotara od MarijeV ter Gold Nugget, ki že tudi ima zametke cvetov. Danes sem pa prepikirala in dala pod lučko še 42days, in bom spremljala njegovo rast. Glede števila sort pa sem pristala pri 70 sortah pri sebi in cca 40 pri mami. Ampak mama želi več rdečih, in sem zanjo sejala tudi sorte, ki meni niso interesantne. In sem od lani zmanjšala seznam za 40 sort. Upala sem, da mi bo ratalo zmanjšati za polovico....ampak mezge gre pri nas veliko, pa tudi sušila bi rada letos v večjem obsegu. Rada bi tudi naredila paradižnikovo pasto, tako, kot se dobi v obliki koncentrata v tubah. Se pravi, fejst gosto zadevo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka

No, me res zanima, kateri bo hitrejši pri tebi: Bloody Butcher ali Kimberly.
Pri meni je Bloody Butcher takoj za Stupice, s tem, da je Stupice vzklil en teden kasneje.

Kaj pa je to zaena sorta: Moldavskiy Div? Nič ne najdem na spletu.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Bobolinooooo, seznaaaam rabim na zs, danes jih bo nekaj ob glaaaavoooo Wink_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Plamenka je napisal/a:
Kaj pa je to zaena sorta: Moldavskiy Div? Nič ne najdem na spletu.

Saj je ne moreš najti pod tem imenom, sorta je Moravsky Div Wink_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
Plamenka

O, hvala, zdaj sem pa našla. Wink
bobolino

Mi je kr nerodno. Ja, Ivčk ima prav!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bobolino

Ivčk je napisal/a:
Bobolinooooo, seznaaaam rabim na zs, danes jih bo nekaj ob glaaaavoooo Wink
poslala sms._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori