Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Kaj pa gnojenje z kompostom(lesni pepel,usedline kave,banane,jajcne lupine).Sama uporabljam ta kompost za gnojenje vrtnic in so zelo zdrave.Npkja se izogibam.
jankec

Odgovor Napisal/-a jankec »

Miha.miha, zdaj vem kdo si Smile....me veseli da lepo rastejo, tudi pri nas smo lansko leto pojedli prve plodove (cca 6) in jih dali na pokušnjo vsem ki so hoteli Smile
Bo pa tast odstopil nekaj njive Smile, če je malo prostora.

Pepa,
tudi jaz se poskušam izogibati umetnih gnojil, vendar pri asiminah sem se odločil in prve dve leti vrgel nekaj granulatkov po zemlji in mi ni žal. Sedaj pa jih ne uporabljam več. Zdaj že rastejo lepo. Pri eni sem dal ravno včeraj svež hlevski gnoj, da vidim če bo kaj škodilo/koristilo.
Naraven kompost je pa itak za vse dober, tako da en vidim razloga zakaj ga nebi dali, lahko tudi kar h koreninam pri sajenju.

lp
Janko
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Pri prvi kupljeni asimini sem dala na dno sadilne jame mojo mesanico komposta,nato crno zemljo in asimino.Nisem si še nabavila npkja,zato sem tako posadila.Verjetno bom na enak nacin posadila tudi vaše asimine,pa da vidimo kako bo rastlo.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

V sliki pojasnjeno o težavnosti vzgoje asimine v posodah in presajanju.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Letos bom večino semen vzgojil v air-pot. Računam na bistveno več vodoravnih lasastih korenin.

juglans, hvala za fotko! Shocked
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

zuf je napisal/a:
Računam na bistveno več vodoravnih lasastih korenin.

itak, ... bi bilo pa še sploh zanimivo videti tudi "tvoje" korenine, z odstranjeno zemljo, njihovo strukturo, gostoto. Za primerjavo kaj je možno doseči.

Bi bilo fino, če bi en primerek žrtvoval v raziskovalni namen.
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Pa sem dočakal veseli dan, prve asimine so pokukale na dan Razz

Dober mesec po sajenju, semena sem namakal 2 dni v vodi in posadil vsakega v svoj visoki lonček. Imel sem jih na konstantni temparaturi 25 stopinj C, sedaj pa sem jih premaknil v prostor s 15 stopinj C in nekaj nihanj, tako da se malo umire in okrepe v rasti.

Lp, Andrej
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jaz še čakam, da mine stratifikacija - prve grejo aprila v zemljo.
Andrej, naj lepo raste!
juglans, kot kaže bom "moral". Smile
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

AndrejK, precej imaš mokro zemljo - to paše asiminam?

Sicer pa čestitam!! in se veselim s teboj Smile
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

figula je napisal/a:
AndrejK, precej imaš mokro zemljo - to paše asiminam?

Sicer pa čestitam!! in se veselim s teboj Smile

Hvala Smile

Je bilo ravno zalito pred slikanjem, tako da upam, da ni preveč. Bom pa malo testiral in poročal....

LP, Andrej
Odgovori