Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Še malo, pa se bo začela nova bučna sezona začela.
[/img]
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Buča in bučka Very Happy Laughing .
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Sezona v teku, naše bučke so pa take:

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji
htf_lover

Boš te sadike posadila v rastlinjak?
Jaz moje vedno posadim v drugi polovici aprila, ker drugače bi prerasle do maja.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Dam jih aprila na balkon, ki je v zatišju in takrat jih malo zacukne. Pa itak jih moram še prepakirat, kar tudi upočasni rast.

Jaz vse sadike dam na balkon, ki je v zatišju, in potem se do maja lepom utrdijo.

IRENA
htf_lover

Jaz dam moje kalit, nato pa gre vsako seme v svoj lonček, kjer ostanejo do presajanja. Jaz jih ne pikiram, ker jih to zmoti v rasti, saj so korenine pri bučevkah zelo občutljive.
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Seme buč dam v jajčne kartone, ko jih presajam, naredim na dnu odprtino in preložim v večji lonček. Tako se korenine lepo ohranijo in ni opaziti kakšnega zastoja v rasti.
Na enak način vzgajam tudi sadike kumar. Razz_________________Lp

Nauta
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Melone, buče, bučke, lubenice imajo zelo rade zimsko sejanje v posodice na prosto, tam nekje začetek aprila se posejejo.
Rabimo samo ustrezno velike lončke in lepe sadike za na vrt so zagotovljene!
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Mislite, da je prepozno za setev buč? Pozabila sem nanje.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Lahko seveda, nič nisi zamudila, le kakšno bolj zgodnjo posadi, recimo hokaidko ali solar ali podobno. Pravzaprav lahko tudi muškatno ni panike. Wink
Odgovori