Šparglji, beluši - Asparagus officinalis

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Bom morala nabavit. Hudiča, kako mi zmeraj ta nakup spolzi iz rok..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Oh, sadike so čisto sveže, so jih celi kupi, prodaja se je šele začela, bobolino.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Ja, se je pa treba odločiti, kje se jih bo nabavilo! Confused_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Na vrtu sem opazila prvo špičko šparglja. Gojim jih za okras, za med šopke, zato jih še nikoli nisem poskusila. Obstaja kakšna neužitna sorta špargljev, lahko komu s šparglji pripravim tudi kakšno prebavno motnjo?
metuljc

Melona je napisal/a:
Na vrtu sem opazila prvo špičko šparglja. Gojim jih za okras, za med šopke, zato jih še nikoli nisem poskusila. Obstaja kakšna neužitna sorta špargljev, lahko komu s šparglji pripravim tudi kakšno prebavno motnjo?

Ne, vsi šparglji so užitni.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

kot pravi Metuljc vsi so užitni. uživanje se odsvetuje pri ljudeh, ki so bolani na ledvicah. po užitju šapargljnov, Melona ne se ustrašit ob vonju urina, ker je funkcija š. - čiščenje telesa- opravljena. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, punci, probamo Wink !
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

bobolino, iskala si, če se ne motim divje š. če si jih še želiš ( a za vrt odsvetujem, ker so odrasle rastline bodeče in grmaste) ti jih prinesem, da si jih posadiš. tudi semena vrtnih. pri tem računam, da prideš na mini srečanje v Lj. 7.IV. ali kako drugače. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Voda, a divji šparglji že kaj poganjajo?
metuljc

voda je napisal/a:
ti jih prinesem, da si jih posadiš. tudi semena vrtnih. pri tem računam, da prideš na mini srečanje v Lj. 7.IV. ali kako drugače. lpvoda

Če ne pride bobolino, sem lahko prevzemnica jaz, pa potem vzamem nekaj za poštnino Laughing . Velja?
Odgovori