Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

seba993 je napisal/a:
Kako je najlažje razmnožiti kaki? Ga imam pri žlahti pa nevem kako ga razmnožiti.
_________________LP seba993
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Kaki se najlažje razmnožuje z cepljenjem. Se pravi, da je treba imeti ustrezno podlago na katero cepimo žlahtni del. Podlago si lahko vzgojimo tudi sami s semenom.
Cepimo lahko v razkol, žlebičkamo, na živo in speče oko,...
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Pri nas ga pa še ni konec! Ga pa imamo kar v gajbicah zavitih v dekah na balkonu.
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

lansko leto jeseni sem posadil še en kaki, sorte tipo, zaščitil z zimsko kopreno in kljub temu mi je precej pomrznil. Sem ga obrezal, zdaj pa da vidimo, kako bo pognal.
Ne vem... razmišljam, če sem narobe naredil, ker sem kar nekaj ovojev koprene ovil okoli sadike. Da ni znotraj kaj kondenziralo, pa pomrznilo? Ali pa od mokrote (dežja)?
praky

Odgovor Napisal/-a praky »

Dali je netko uspio nabaviti crni Kaki Kurogaki.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Dvomim da bi mu koprena škodila!
Mislim da nas je tu dosti ko smo ga tako zaščitili...
Morda si jo falil pri navijanju koprene na steblo.
Pustu luft vmes itd...
Jaz sem naprimer kopreno narezal na 10cm trakove in potem na tesno ovijal okrog stebla. Sigurno kak cm na debelo. Verjetno ostali isto Rolling Eyes_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Jaz kopreno ovijem ohlapno kar se da.
Kakije je bolje saditi spomladi, vsaj na celini._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

Optimist je napisal/a:
...
Pustu luft vmes itd...
...

Verjetno je to, ker ostala dva kakija (dvoletna), ki že imata formirane veje, nista nič pozebla. Bila sta ohlapno ovita z zimsko kopreno. Vmes je bilo precej zraka. Omenjeno sadiko, ki je bila brez vej, sem pa kar na tesno ovil...Šola za drugič Sad
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zrak ni mogel škoditi, saj je dober toplotni izolator. Tudi meni je pred leti jeseni posajen kaki pozebel.
iBojan

Odgovor Napisal/-a iBojan »

V živexu videl lepe sadike kakija ter kar dva vzel ter posadil. Sta enoletna, cca 1,5m visoka, cena 8,5€ po komadu. A je potrebna sedaj njiju kaj priprezat ali lahko tako pustim da raste?
Odgovori