Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Helleborus - teloh

Odgovori
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Stara postaja, če se prav spomnim si mi ravno ti poslala hostni teloh. Božanski je! Upam Exclamation da se avtohtoni ne bodo skrižali med seboj. Tudi jaz imam vseh pet. Zanimivo pa je, da mi je zacvetel "čuden z zelenim cvetom" saj listje praktično ni podobno nobenem od zgoraj omenjenih. Tudi na Balkanu je še nekaj zanimivih (ex.Yu), bo treba na izlet Smile_________________Robert
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Lpmami, bom se potrudila, do zdaj nisem polagala pozornosti na semena.
Zoyba, res je, lepo da sr spomniš Od tebe pa sem dobila blagodišečega, krasen je. Vem, da jih je na Balkanu še več, ampak jaz sem se omejila na našo deželo, še ta je prevelika za moje zmogljivosti. Embarassed
Pa moram povedati, da je so tvoji poskusi zanimivi, da ne boš mislil, da sem mislila kaj proti temu Laughing lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

zoyba, bi bil ta "čuden" lahko istrski teloh? Na prvi strani sem opisala razlike.
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

Letos mi je spet polno vzcvetel pod orehom, sicer pa ga imam kar nekaj v naravi v okolici.

_________________Ko si prepričan koliko da veš, hitro spoznaš kako malo je to.

https://get.google.com/albumarchive/105542164406791269945?source=pwa
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kako je čudovit, Rak! Ta je samorasel ali si ga ti zanesel tja?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Rak pozdravljen
Res je lep. Ali bi se dalo pri njem dobit kaj semen? Če ja, bi te jaz lepo prosila. Imam belega, pa enega z enim pikim in veš kako bi pasal še take barve zraven.
Za odgovor hvala in lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

Cinija1 in Melonca - trenutno sem doma, na vikend v Posavju, kjer mi ti telohi rastejo, se podam spet po praznikih. Upam, da takrat še ujamem kaj semen. Tega na sliki sem pa zasadil pred dvema letoma._________________Ko si prepričan koliko da veš, hitro spoznaš kako malo je to.

zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Muha tisti ta "čuden" je skoraj sigurno križanec, ker je istrski teloh posajen par metrov stran. Skoraj upam si trditi,da ni njegov potomec. Bom počakal še eno leto, da se še bolj razvije.
Stara postaja, bom poslikal ob priliki še tvojega. Moram pa reči, da zacveti najkasneje.
Rak je to mogoče Temnoškrlatni teloh (Helleborus atrorubens)? Pri meni ni tako intenzivne barve. Mogoče je malo preveč na sončni legi?

Lp_________________Robert
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

Da zoyba, to je prav ta. Very Happy_________________Ko si prepričan koliko da veš, hitro spoznaš kako malo je to.

stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Res je Zoyba, zeleni ali hostni je najbolj pozen, pa tudi najmanjše cvetove ima.Na začetku je listje zelo temno, skoraj rdečkasto, pozneje se obarva zeleno.
temnoškrlatni pa tudi spreminja barvo (cvetovi, vedno bolj blei postajajo. Preberi blog M. Mastnaka (cvetlične zgodbe)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori