Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sibirska borovnica - Lonicera caerulea kamtschatica

Odgovori
Mr.dBoo

Odgovor Napisal/-a Mr.dBoo »

Imam posajene 3 leta nazaj Blue Velvet z caerulea-o kot opraševalko ki je bila letos odstranjena.

Leošnjo sezono smo poizkusili prve plodove sorte: Siniczka, Tomiczka, Morena in Leningrajski velikan

Dodatno posajene sorte letos v testiranje: Indigo yum, Duet, Amphora in Bakcarskaya

na spomlad pa več informacij o posameznih sortah

Zanima me še pa vaša mnenja o sortah Karina, Atut, Zielona, Wojtek, Morena, Nimfa, Ice bear, Aurora, Indigo treat. Velikost ploda, okus, rast.
Mr.dBoo

Je že kdo naročal od tukaj? http://www.pflanzmich.de/produkt/39411/sibirische-blau-beere.html

Ugodna cena in sorta Ice Bear ki mi je pri nas ni uspelo najti kljub raznoliki ponudbi sort v Sloveniji zadnje čase
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

zanima me koliko pride postnina iz Nemcije?
mogoce ves tudi koliko stare/velike so sadike?

jaz sem kupoval od razlicnih virov v Sloveniji, samo mi je skoraj najbolj vsec Trajnice Carniola, najboljsa cena (mislim, da bo to leto ravno izpod 4 eure) tudi dobra izbira sort. Edino kar je, da so mlade in precej majhne sadike.

Mam pa eno vprasanje glede gnojenja, bo vec al manj prva doza gnojenja prisla v upostev, ko se umakne sneg? ali je bol smiselno pocakat na Marec?

LP
Dejan
Mr.dBoo

poštnian je 18€ + 15% od vrednosti nakupa. Spodaj v opisu so napisane velikosti plus cene. Pri nakupi 5 komadov je cena 3,19€ in sadike do 30 cm.

Sem pogledal tudi to prodajalno ki ste jo omenili. Ne vidim nekaj izstopajočega. Ponudba sort je iz nekaj let nazaj polskega sortimenta. Od teh sort se je izkazala le sinička ki je sicer po plodu bolj drobna ampak zelo dobra opraševalka za druge sorte.

Glede gnojenja pa zdaj tako ni mogoče gnojiti, marca pa če boste gnojili za cvetenje.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Znanka je včeraj v Komendi na sejmu kupila dve sadiki. Ena je Kalinka (pozna kdo ?), druga se pa začne na Ice... - kaj piše naprej mi je po poti ušlo iz glave Embarassed , možno da Ice bear, ne bi pa prisegla. Če sem jo prav razumela, je prodajalec nekje iz Šenčurja pri Kranju, cene pa nižje, kot v Merkurju.
Mr.dBoo

Cene sibirskih so v večini trgovin zelo nabite. Najcenejše so mislim da vsakoleto ko jih iz hrvaške privleče bouhouse po 4€. ampak vedno imajo samo 2-3 sorte in vsakoleto ene in iste pa še to tiste prve ki smo jih sadili pred 5 leti. Nebom delal reklame nikomur, če pa koga zanimajo te ruske/poljske sorte me naj kontaktira privat... vem za prodajalca ki prodaja po celi Sloveniji po 5,50€ lepe močne sadike v 2l loncih velikosti cca 50 cm. V četrtek je bil letak po pošti...

Tudi jaz bi imel Ice Bear. Če boste kaj izvedeli se priporočam za kakšno dodatno informacijo o prodajalcu.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Mr.dBoo je napisal/a:
vem za prodajalca ki prodaja po celi Sloveniji po 5,50€ lepe močne sadike v 2l loncih velikosti cca 50 cm.

Res so solidne.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mr.dBoo je napisal/a:

Tudi jaz bi imel Ice Bear. Če boste kaj izvedeli se priporočam za kakšno dodatno informacijo o prodajalcu.

Najkasneje naslednjo nedeljo grem bom šla spet do nje in se pozanimala.

PS. Zelo spodobne cene, ne vem pa, kako velike so sadike.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Večinoma so kar precej majhne. Mr.dBoojev vir ima po mojem vtisu močno boljše razmerje med ceno in krepkostjo sadike. Sem kupoval pri obeh v zadnjih 2 tednih.
Odgovori