Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Če boš res organiziral skupinski nakup, me daj na seznam _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pri nas je s polži mesarsko klanje, vsako leto huje je. Hiškarje pobiram in odnašam v gozd, "ta rdeče" sem tudi že poskusila odnest in zastrupit, pa je stanje še vedno porazno.
Zgrožena prihajam iz vrta. Na nekaj gredicah in potkah sem posula malo Sluxxa, pred uro in pol pa šla pogledat, če kaj "prijemlje".
Vsepovsod en sam polž !!
Okoli Sluxxa skupaj 44, lezeče po gredicah in potkah pa še za en jogurtov lonček. Še nekaj časa imam, da zmanjšam polžjo populacijo, sicer je čisto brezveze, da dam karkoli na vrt - v eni noči mi bodo vse zradirali. Na eni miceni trobentici se jih je gnetlo 7 .
Malo so me razveselili le deževniki, za prst debeli. Dobro sem jih pridelala . Škoda, da ne jedo polžev .
Ravno sem bral kako se rešiti polžev,oziroma zmanjšati škodo. Pa sem našel tole. Skuhamo močno turško kavo,jo zmešamo z vodo v razmerju 1:10 in s tem poškropimo rastline in gredice. Me je pa strah da bi se navadili in hodili vsak dan v večjem številu na kavo.Malo za hec. Poskusiti ni greh,sicer trenutno ni problema z njimi,upam da tako tudi ostane.