Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Jaz sem jih sejal včeraj. Prrincess Laura sem obrusil in namakal 48 ur, semena so bila vsaj enkrat večja, ko sem jih posejal,kot pred namakanjemi. Drugih pa nisem brusil, samo namakal. Pričakujem, da bodo v 4-5 dneh vzklili, bom poročal. Da bomo vedeli za drugič, ali je vredno sejati dvoletno seme.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Cinija samo malo se ti je pretegnila sadika nič drugega. Lepe sadike so. Zdaj jih lahko začneš počasi sončiti. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Hvala Darso in lep dan_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Dajmar, tvoja semena so mi lepo prisla ven. No, nekje vsako tretje. A, vec kot dovolj. Sedaj pa nekaj strajkajo. Susijo se jim spodnji listi. Upam, da vsaj kateri prezivi. Drugace pa nova setev. Sem si nekaj semen prihranila za hude case.
Voda, tudi tvoje seme mi je lepo klilo.
Sedaj pa v boj za prezivetje!
Upam, da bo!
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Se spomnite eno leto ko sem na srečanje prinesla celo korito hibiskusov, te sem sejala, niso prišli ven, korito pustila na balkonu - pozabila nanj in ko je bilo najbolj vroče, glej ga zlomka, zelenica v koritu. Tako na gosto so prišli ven in zelo lepo zrasli. Zdaj pa uživajo po celi Sloveniji. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
B_Darinka

Odgovor Napisal/-a B_Darinka »

Darso....povej ti men, kje si doma, da se enkrat oglasim ponoči in ti pajsnem kakšen vršiček, ko bojo tvoji lepotci tako veliki Very Happy saj veš, kaj pravijo, rožco moraš ukrast, če hočeš, da ti raste (malo heca) sem pa res razmišljala, da bi se enkrat, ko bojo v cvetu oglasila, da vidim v živo to tvojo lepoto, ker grem skoraj vsaki mesec k hčeri v Maribor Wink_________________🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺Lp,Darinka🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Dober večer vsem , posebej tistim katerim sem poslala semena belega hibiskus.

o kakšna laž kljub temu, da je nehote napisana in izrečena. namreč včeraj sem bila pri gospe katara mi je marsikaj dala in marsikaj povedala - pravzaprav sva lani obe vsepovprek govorile, a meni so ostale v spominu besede - beli hibiskus -...enaostavno tebi nič meni nič sem bila prepričana, da so semena, katera sem vam poslala semena belega hibiskusa. (o ti lažniva smotana voda) včeraj nisem mogla spati ko sem to ugotovila, da ta cvet ni tak in tak ampak rdeč, in naj bom kar vesela ker je redek, mi pravi gospa. koliko redek bomo videli, ker tukaj v I, verjetno ne hodijo redno prodajalci z novimi oblikami cvetov. še enkrat vas prosim, da mi oprostite pri nenamernem zavajanju pri barvi cvetov hibiskusa. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Pri mojih sejancih, do zadaj še nikoli sejanec ni bil enak matični rastlini.
So podobni, niso pa enaki. Semena iz enega stroka pa nisem označil tako da ne vem ali so vsaj te rastline enake.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Dajmar je napisal/a:
Pri mojih sejancih, do zadaj še nikoli sejanec ni bil enak matični rastlini.
So podobni, niso pa enaki. Semena iz enega stroka pa nisem označil tako da ne vem ali so vsaj te rastline enake.

Zelo verjetno ne bodo, saj je vsako nastalo s sodelovanjem druge moške in ženske spolne celice.
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Voda, ne se sekirat. Meni so rdeci izredno vsec. Pravzaprav so mi vse barve cudovite. Ne rabis imeti slabe vesti. Mislim, da si nas vse osrecila tudi z rdecimi. Se enkrat hvala! Ko bodo zacveteli, porocam.
Odgovori