Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pozdravljeni, in hvala za razumevanje. sedaj mi je lažje, ker resnično nisem imela namen zavajati. lpvoda

PS: je pa res, da ta rdeči hibiskus zelo hitro pride ven ob pravi temperaturi brez dodatnega obdelovanja. meni jih je prišlo 2 manj od posejenih, a kaj ko sem jih zelo hitro dala ven (10 dni so zdržali) pod eno grmovje in jih je predvčerašnja nočna "svežina" zdesetkala. nisem jih zavrgla, mogoče bo še kaj iz njih. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem sejal 30. marca. Semena, meni najlepšega sem obrusil, ostalih pa ne.
Pa so ostali še bolj kalili.
Uporabil sem kar en lanski plato kjer setev ni uspela, zemlje nisem nič menjal , samo dobro zalil in dal v moj kalilnik.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

tole je pa videti zelo funkcionalen kalilnik, hmm, hmmm, bo treba malo kopirati Embarassed Laughing Rolling Eyes

bravo za kaljenje hibiskusov!
figula

Tole brušenje semena mi je dalo misliti Idea Laughing

Moji hibiskusi sicer ne pašejo sem in bom zanje mogla odpreti novo temo Rolling Eyes , sem pa semena obrusila - ali je mogoče, da imajo zato listki te luknjice notri Shocked .
Ker jih pravzaprav nič ni moglo "pojesti":

(slika je slabša, ker ni več dobre svetlobe Embarassed )
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Pričelo se je prebujanje lepotcev hibiskusov, tisti v loncih so že pred 14 dnevi pričeli poganjati, te v zemlji pa sem odkrila včeraj. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Dajmar

figula je napisal/a:
Tole brušenje semena mi je dalo misliti Moji hibiskusi sicer ne pašejo sem in bom zanje mogla odpreti novo temo , sem pa semena obrusila - ali je mogoče, da imajo zato listki te luknjice notri Ker jih pravzaprav nič ni moglo "pojesti":

(slika je slabša, ker ni več dobre svetlobe :oops: )

Sam sem obrusil samo deset semen, res so prva vzklila vendar samo dve semeni. Tista ki jih nisem brusil so bolje kalila. Vsa pa sem namakal 48 ur,
ker je bilo seme iz leta 2013.
figula

Dajmar je napisal/a:
Vsa pa sem namakal 48 ur, ker je bilo seme iz leta 2013.

Jaz tudi opažam, da na splošno koristi 1 do več-dnevno namakanje semen (predvsem kupljenih, ker ne moremo vedeti koliko so stara) s pogosto menjavo vode.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seveda, nabrekanje je prva stopnja kalitve.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Jaz sem jih nekaj tudi obrusil. Nisem vedel, kako močno je treba, zato sem po občutku in ko sem jih dal potem za nekaj ur v vodo, jih je nekaj zelo opazno nabreknilo - strašno zanimivo!

Po enem mesecu jih sicer še ni nič na spregled, a naj bo, se mi ne mudi, ampak da semena ne propadejo...
Dajmar

greeny je napisal/a:

Po enem mesecu jih sicer še ni nič na spregled, a naj bo, se mi ne mudi, ampak da semena ne propadejo...

A si sejal na vrtu, na odprtem?
Odgovori