Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paulownia tomentosa - navadna pavlonija

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Paulownia tomentosa - navadna pavlonija

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

zgleda, da bo ena od tistih iz prve slike, posajena novembra 2007, drugo leto prvič cvetela. Bi morala že 2012, pa je na velikonočni ponedeljek zmrznila do 1,5m nad tlemi:

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Ponujam seme iz leta 2013 . Sem testiral če kali.
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

tole drevesce že nekaj let životari ob več ali manj isti višini in debelini, čeprav ima dovolj svetlobe in vlage. Slučajno sem našel prispevek o "ćepovanju" in, čeprav mesec prepozno, tudi sam poskusil. Glede na grčo čisto pri tleh zgleda da sem to drevo pred nekaj leti že odrezal, a brez vidnih rezultatov. Pa dajmo še enkrat. Slabše itak ne more biti.
P.S.: glede na prispevke na Youtube, zgleda, da jim v Srbiji to dobro uspeva, pri nas pa kaže na prizadevanja da se uvrsti na listo tujerodnih invazivk in prepove. Bo pač nastalo neko podjetje, ki bo služilo z uvozom lesa, medu in podobno iz Srbije.

Odgovor Napisal/-a juglans »

V moji bližini so lani posadili plantažico paulonij. Dobavljene so bile od iste firme kot goji. Ob vsej vlagi so noro zrastle, se mi zdi da kakšne 3 m. Sedaj so že porezane.

Po prvih vtisih jim ni bilo videti hudega.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Že desetletja starih paulonij je pri nas kar veliko, še pred frančiškansko cerkvijo na Tromostovju v je ena, prav lepa, že pred 35 leti je bila odrasla.
Dajmar

Koda:
https://lh4.googleusercontent.com/jTTL6KaSe3_C_XtF4lmxCZLZG1hLm4aFWqR7GNV1zUs=w502-h372-no

Jaz bi jo tako odrezal in panj namazal s cepilno pasto.

Ta bo letos cvetela.
Imam viška semena, če kdo rabi .
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Dajmar, jaz sem čisti neznalec Embarassed kako pa takole odrezano in pomazano raste naprej? Imaš še kakšno slikico, prosim - kjer se vidi nadaljna rast.

Verjamem, da kasneje raste hitro - posejana semena se pa tako obotavljajo, da je groza Laughing Laughing ampak vsi še vztrajamo!
Dajmar

https://plus.google.com/photos/105439030628005075232/albums/5456596419194432081

Na povezavi je album. To je slika iz maja istega 2012 leta.
Odgovori