Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepilne klešče oz. škarje

Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Podobne klešče imam, pa jih skoraj ne uporabljam._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
miki2

Odgovor Napisal/-a miki2 »

Igy je napisal/a:
Podobne klešče imam, pa jih skoraj ne uporabljam.

Hvala Igy, zelo si pomagal s svojim komentarjem, skoraj tako kot, če ne bi sploh nič napisal. Ne vem kakšen je smisel tvojega mnenja, razen tega, da si se pohvalil Rolling Eyes
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

miki2 je napisal/a:
Igy je napisal/a:

Hvala Igy, zelo si pomagal s svojim komentarjem, skoraj tako kot, če ne bi sploh nič napisal. Ne vem kakšen je smisel tvojega mnenja, razen tega, da si se pohvalil Rolling Eyes

No, jaz sem Igyja razumela, da cepilne škarje niso neka posebna pridobitev in, da mu cepilno orodje, ki ga je uporabljal (dolga leta) do sedaj, povsem ustreza.

Pa dobrodošel miki2 s tvojim prvim prispevkom! pozdrav_________________
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Ne vem,če je umesno,da takoj začneš s kritiko.Na tem forumu smo večina prijatelji,ki skušamo drug drugemu pomagati z nasveti,semeni,sadikami itd.
Če boš tak,kot smo ostali pa dobrodošel!!
Lp. Ferdo_________________Narava vse povrne!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

miki2, tako, kot sta napisala orhy in ferdo36. če bi malo pobrskal po temah našega foruma, bi videl, da igy veliko ve o sadjarstvu in bi ti bilo jasno, kaj je hotel povedati. Nam ,ki imamo že nekaj kilometrine tukaj, bi bilo kar smešno, če bi utemeljeval, čemu škarij ne uporablja veliko.
Dobrodošel, pa le drži se ferdovega nasveta.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Hvala za podporo!
Enostavno, omega klešče mi niso dale boljših rezultatov, kot recimo angleška kopulacija in ostale cepillne tehnike. Zato jih pač ne uporabljam._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Igy ,sem te razumel, kaj si hotel povedati, za povprečno spretne niso v korist.Imam jih in jih v praksi ne uporabljam, ker imam "na star način" boljši uspeh pri cepljenju.Se strinjam s Ferdo 36.LP Vido.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Pri mojih pa se je poškodovala tista plastika in so trenutno neuporabne. Za amatersko cepljenje trte so te klešče uporabne, pri sadnem drevju pa je spoj estetsko nelep in dokaj nepraktičen. Pri ostalih načinih cepljenja se mi spoj lepše zaraste.
Ali je morda kdo izmed forumovcev tak mojster, da bi lahko zdrejal nadomestni del, lahko tudi iz trših materialov?
Dobra stran "mikija2" je, da je tole temo po 15. mesecih spet obudil Wink .
Nazadnje urejal/a tinko 04 Jan 2016 11:09; skupaj popravljeno 1 krat
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

miki2 je napisal/a:
Igy je napisal/a:

Živjo miki2.
En mesec in pol nisem imel prispevka na forumu, sedaj pa je malo zakuhalo. Daj izkašljaj se, koliko si star, koliko si cepil v preteklosti, kakšen si imel uspeh v tej stroki.A si slišal tisto o učiteljih in učencih?Ne vem v kateri plan se postavljaš. Laughing
lp. Vinkoz
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

No, Vinko, takle magičen vpliv imaš na mojega moža Wink .

Nujno, ampak res nujno je bilo tole naročiti http://www.aliexpress.com/snapshot/7149024576.html?orderId=71333928799338 . No, cena niti ni najnižja, je pa vsaj brez poštnine.

Pišuka, kdo bo zdaj zdržal do primernega časa za nabiranje cepičev Rolling Eyes ?
Odgovori