Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Visoke grede

zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

figula, jaz hočem sam to, da nam na polno raste! Smile

aladin, hudo! Smile
Na remlne, k ti štrlijo lahko kasneje fiksiraš oporo za folijo...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zanimivo. Mimogrede, aladin, na one visoke kole lahko montiraš loke, čez daš kopreno in imaš še mini toplo gredo tako rekoč. Evo, sem pregledala, da ti je že zuf namignil isto.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Pokriti gredo je bil tudi plan... tudi da ne bo ratalo vse skupaj krmilnica za srne.

Imam še nekaj starih oken v rezervi, če se jih bo dalo ponucat kot sem si zamislil bodo šla tja, sicer pa loki in folija čez.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

palec gor
naj ti lepo raste; želim vam, da boste vi edini jedci solate Wink
Oreo

Odgovor Napisal/-a Oreo »

še strokovnjakinja o tem:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/svetovalni-servis/174324339_________________Oreo
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Kar se tiče gred in vrta, skoraj nimam pripomb, ne morem pa mimo samega naslova intervjuja - O PERMAKULTURI... Sem bil vesel, ko je rekla, da je permakultura dosti širši pojem, pa je nadaljevala s spiralami, zemljankami ipd... Rolling Eyes Very Happy

Malo bolj celostno o permakulturi:
- celostni-pristop
- permakulturna-nacela
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Oj... Postavil bi par visokih gred. Zidovi bi bile deske colarice. Verjetno so smrekove. Kar pomeni, da bi jih bilo dobro nekako zaščititi, da bi dlje živele. S čim, da to ne bo ravno brutalno strupeno in puščalo v zemljo?
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Zdravo. Silvanolin je razmeroma zelo neškodljiv, mogoče bi se kakšno eksperimentalno metodo tudi dalo preizkusiti kako se obnese (žganje lesa), ki bi se tudi znalo obnesti.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Hvala, sem našel silvanolin (v Mavrici, če še kdo išče).
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Silvaprodukt ima industrijsko prodajalno na Dolenjski cesti v Ljubljani.
Odgovori