Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

"selotejp" za folijo

juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Pepe, takšen spoj tudi pod razno, razno ne bo vodotesen.

Bo treba kar novo folijo vnesti v proračunski odliv, .... ker "lukenj" verjetno ne boš našel, za katere se dobi namenski lepilni trak. Je pa zagotovo tudi v tem primeru težava starost folije in saniranje je bolj kot ne blažev žegen.

Tudi če bi pod sedanjo folijo namestil navadno folijo brez rezanja (pač bi nastalo precej "faudov" - prekrivanja na zaobljenih delih) dvomim, da bi dolgoročno funkcioniralo. Ne glede na podložen filc, ki bi moral biti v tem primeru obvezen, prihaja do minimalnih gibanj zemlje kot podlage in folija (polivinil) bi se takoj pretrgal. Bazenska folija se le razteza, med tem ko navadna mnogo manj, poleg tega pa je precej debelejša.
Vedno se najde tudi kakšen mali kamenček, ki je prevelik ali pa na nepravem mestu.
Verjetno si v vprašanju imel takšne misli.

Torej Sad
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

@juglans: Včasih moraš drugega poslušati in priznati, da ima prav.
Žal.
Mislim, da sedaj folija spušča zato, ker se je preprosto nekje preribala. To je praktično nemogoče najti. Seveda je pričakovati, da bo takšnih mest čedalje več, kljub temu, da gre za precej debelo folijo (verjetno 0,6 mm) in ne 0,2 mm papirja. Ampak po 15-ih letih in dveh selitvah je stvar obnemogla.
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Jaz sem dobil na netu kar precej širok trak ki dobro drži folijo
le enkrat letno ga moram menjati.Vendar se ne spomnim več kje sem ga nabavil.
labia

Odgovor Napisal/-a labia »

Sam uporabljam lepilni trak za lepljenje folije (namenski). Luknje na plastenjaku so nastale po eni od toč. Lepil sem z notranje strani, ker nisem dosegel iz zunanje strani plastenjaka. Najbolje bi bilo lepiti z obeh strani, če se le da. Potem bi taka flika držala sigurno 5 ali več let.

Zadeva drži dve leti, ker luknja na foliji ostane odprta na zunanji strani in potem se notri ( ob robu) počasi nabira prah, voda, čez zimo tisto malo vode pomrzne in zato se sčasoma lepilni trak odlepi.

Kupil pa sem ta trak za lepljenje folije preko interneta- plačal po povzetju:
http://profarm.si/prodajni_program/siliranje_oprema/dodatna_oprema/552/lepilni_trak_za_popravilo_folije_10_m/
Odgovori