Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Mehek čopič uporabiti pa bo.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jest jih malo potresem, ko pa je sonce dovolj toplo jim pa za nekaj časa privoščim sveži zrak. Čebelice v nekaj minutah začnejo opravljati delo...
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Lanska sadika Trinidad Scorpion Moruga je končno začela kazati znake življenja. Pomagak kurji gnoj. Vsaj po mojem. Pa sonce prav tako._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Pajo, pri kurjem gnoju moraš biti menda previden, ker je zelo agresiven in kisel. Tako sem slišal od nekega kmeta, ki veselo goji vse živo, kar v tem podnebju raste.

Koliko je pa na tem resnice, pa ne vem.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Zelenc je napisal/a:
Pajo, pri kurjem gnoju moraš biti menda previden, ker je zelo agresiven in kisel. Tako sem slišal od nekega kmeta, ki veselo goji vse živo, kar v tem podnebju raste.

Koliko je pa na tem resnice, pa ne vem.

Ja je. Sadike, ki sem jih prepikiral in po 1 mesecu niso kazale preveč veselja do rasti so prav tako dobile ta dodatek. Upam, da bo v redu vse skupaj. Pa še poškodovane od polžev prav tako._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
muci123

Odgovor Napisal/-a muci123 »

Ker kurim na pelete in mi ostaja pepel, me zanima ali lahko pepel peletov mešam z zemljo v katere bi presadil čilije ,ko bodo dovolj veliki?
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

jaz osebno nebi ker ne veš kakšna veziva oz lepila in ostala sredstva dodajajo
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Da se še jaz malo oglasim... Wink

Lani jeseni je eden od udeležencev tega foruma postavil vprašanje, ali bi čiliji preživeli zimo v stanju hibernacije tudi, če bi jih imel v kleti v popolni temi?
Da vprašanje ne bi ostalo neodgovorjeno, objavljam naslednjo fotografijo:

Bishop´s crown prezimljen v kleti v popolni temi na temperaturi med 8 - 10°C.

Namreč, med brskanjem po spletu sem okoli prezimovanja naletel zgolj na vpise, v katerih je govora o svetlih in hladnih prostorih, ničesar pa o morebitni
minimalni svetlobi, ali celo temi...
Po opravljenem testu lahko sedaj z gotovostjo zatrdim, da čiliji v stanju hibernacije preživijo tudi v popolni temi. Seveda je trditev potrebno
jemati pogojno, saj je vsako prezimovanje svojevrstna "tombola" z vprašljivim končnim rezultatom... Smile

LP
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Se strinjam glede tombole. So pa tudi sorte, ki so bolj dovzetne za prezimovanje. Bishop Crown je ravno ena takih, se mi zdi. Tudi meni je prezimil en vzet kar iz vrta. No, če sem natančen je steblo ostalo zeleno. Še vedno je na hladnem, bi ga moral že dati na toplo, samo nimam kam. Rolling Eyes
Zelenc

Meni je uspešno prezilimlo sicer nekaj manjših primerkov, ampak sem jih pol zabrisal na kompost, ker so imeli ščitkarske obiskovalce, poleg tega pa že lani ni bilo neke rodnosti za hvalit, tako da se nisem dosti sekiral.

Letošnje mi pa zaenkrat lepo uspevajo, le en primer belega Habanera mi ni jasen - ne gre in ne gre pokonci. Kaljen v začetku februarja, pa je višina še vedno cca 5cm. Ostali primerki oranžnega Habanera (enaki pogoji, hkrati kaljeno) pa imajo cca 15cm višine in na enemu se že popki delajo.

Je morda beli Habanero počasnejša sorta (imam samo en primerek...)?
Odgovori