Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nectavigne

crtj-admin
Site Admin

Nectavigne

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Lad20

Odgovor Napisal/-a Lad20 »

Pod temo o cepljenju sem zasledil tale sadež. Križanec nektarine in vinogradniške rdeče breskve ?... Se da kje kupiti sadiko, cepič ?

hvala, lp
tetaestera

Odgovor Napisal/-a tetaestera »

lahko poskusiš v Krški vasi - vrtnarija Baznik.
imajo podobne križance.

http://www.rast-bs.si/katalog/eksoticne-sadike/sadni-krizanci
Lad20

Odgovor Napisal/-a Lad20 »

tetaestera je napisal/a:
lahko poskusiš v Krški vasi - vrtnarija Baznik.
imajo podobne križance.

http://www.rast-bs.si/katalog/eksoticne-sadike/sadni-krizanci

Aprykiro že imam, ostali mi zaenkrat niso preveč zanimivi Smile
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Jaz sem jo vzgojil iz semena. Možnost, da bo prav Nectavigna je majhna, je pa.
Danes sem odprl en cvetni popek, kožica je gladka. Cool Necta je, kaj bo naprej bomo videli.
Cepil sem jo na breskev Symponie, zanimivo breskev že cveti, Nectavigna pa je še v popkih.
Cepiči bodo avgusta.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

No, cepil sem 5 Nectavigne in sicer na Vinogradniško rdečemesnato breskev, mandljevec in slivo. Uspeh 100%.Izgleda, da zaenkrat ni problemov s inkopatibilnostjo. Izvora cepičev ne bom izdal, cepil pa sem (ZA LUB).
Čas bo pokazal, koliko podobnosti ima s plodovi iz Eleclerc, ko se bodo le ti pojavili v prihodnosti.Prihaja obdobje eksperimentiranja na vseh področjih.
lp. Vinkoz
babaco

Nectavigna cepljena na breskev se lepo razvija, možnost da res bo pa je že večja.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

babaco, Very Happy up res obetavno zgleda. Sem lani iskala nectavigne v eleclercu, da bi probala še kako koščico v zemljo dat pa jih niso imeli. Upam, da bodo letos.
babaco

Aye aye, če bo moja prava Nectavigna, bomo kar z nje jemali cepiče.
Aye aye, breskev te še vedno čaka. Wink, počakava, pa dam poleti še Nectavigno gor.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

babaco, zgleda da je vse za nekaj dobro. Very Happy Jupi pa bo zdaj še nectavigna. Hvala! Cool

Ali lahko posadim breskvo na mesto zdajšne, ki je zelo boga zaradi luknjičavosti in kodravosti?
Odgovori